Praha Jeruzalém

Všichni jsou teď kolonialističtí rasisté: od Dickense k Churchillovi a od Darwina k Linnému a dokonce i bílý archanděl na královnině medaili – ten je také kolonialistickým rasistou… Tedy názor…

Autor: Giulio Meotti, Itálie, 8. 9. 2020 14:56

Před několika dny Britské muzeum, kulturní instituce, která se nejvíce snažila shromáždit pod jednou střechou největší počet starověkých nálezů (od Rosettského kamene po zbytky Parthenonu, i když mnohé z nich byly ukradeny jejich právoplatným vlastníkům) zničilo – k poctě Black Lives Matter – bustu jejího zakladatele, sira Hanse Sloana, vinného z vazeb na otrokářství. Stejný osud by nyní mohl potkat i sochu Charlese Darwina v hlavní hale londýnského Natural History Museum.

Přírodovědec, známý časově progresivními myšlenkami na výchovu dětí, otroctví, rasismus a vykořisťování dětské práce, byl ve skutečnosti „rasistou“ a jeho práce je spojována s něčím, co je dnes v říši kompromitováno.

Vyšetřování Sunday Telegraph odhalilo, že muzeum připravuje zahájení revize části věnované Darwinovi, a nejen to:

Zaměří se na velkou sbírku Carla Linné, švédského vědce, který zavedl „binomickou nomenklaturu“ (Species plantarum, 1753), obviněného z toho, že Afričany považoval za „lhostejné“.

V hkedáčku jsou také vzorky flóry sira Hanse Sloana, které pocházejí z Jamajky a Severní Ameriky, západní Afriky a jižní Asie.

Michael Dixon, ředitel muzea, řekl zaměstnancům: „Hnutí Black Lives Matter prokázalo, že musíme udělat více a jednat rychleji, takže jako první krok jsme zahájili celostátní přezkum pojmenování a určení.“

Miranda Lowe, kurátorka korýšů v tomto muzeu, také řekla: „Muzea musí akceptovat, že využívala otrokářství.“

Některé sbírky jsou považovány za „problematické“, například sbírky pocházející z Darwinovy ​​cesty na Galapágy na slavné lodi Beagle, kterou nyní cituje kurátor jako jednu z mnoha „koloniálních vědeckých expedic“ Velké Británie.

Existují vzorky shromážděné sirem Josephem Banksem, protože botanik plul s kapitánem Jamesem Cookem ve službách říše. Dokonce i slavný strop v Hintze Hall, známý kostrami modrých velryb a dinosaura diplodonta, je „problematický“, protože obsahuje vyobrazení bavlny, čaje a tabáku, „rostlin, které poháněly ekonomiku britského impéria“.

Manažeři muzea se chtějí zbavit „koloniálního dědictví, otrokářství a říše“ přejmenováním nebo odstraněním jakýchkoli stop v této instituci.

Ve jménu antirasismu je anglická minulost a kultura vystavena bijící kampani revizionismu. Všichni jsou nyní rasisté: od Charlese Dickense po Winstona Churchilla, včetně medaile jednoho z nejvyšších vyznamenání udělených královnou. Zobrazuje archanděla, který porazil Satana. Vypadá ale jako běloch, který se tyčí nad černochem („pamatujte na George Floyda“, říkají aktivisté).

Dokonce i ředitel Britské knihovny právě řekl, že „rasismus je výtvorem bílých“, a prosazuje proto nyní kulturní změnu instituce.

Liz Jolly schvaluje reformy navržené Pracovní skupinou pro dekolonizaci, pro kterou je i samotná budova Britské knihovny imperiálním symbolem, protože připomíná válečnou loď. Doporučují snížit počet evropských map, obviňovaných, že jsou „mocenskými nástroji“, a revizi busty Beethovena, symbolu „nadřazenosti západní civilizace“. Měly by se také diverzifikovat hudební sbírky.

Pravda? Darwin nás naučil, že existují rasisté, ale ne rasy. Beethoven zhudebnil bratrství a jednotu mezi muži. Vysvětlete to novým antirasistům, kteří by chtěli mít možnost požádat o odstranění Parthenonských vlysů, protože Řekové byli velkými vlastníky otroků.

Byla by to docela legrace, kdyby to nebylo tak strašně vážné. Cílem tohoto hnutí, které se maskuje slovy jako „spravedlnost“, „tolerance“ a „antirasismus“, je ve skutečnosti uskutečnit velký soud a zapálit západní kulturu.

Izrael by se měl obávat. Ne proto, že to pro židovský stát představuje jakoukoli hrozbu. Pokud se však taková kultura, jako je Británie, podvolí uctívání menšin, historickému revizionismu a ideologickému násilí, dalším krokem bude, že po sochách půjdou po tom, co považují za živý symbol kolonialismu. A první na řadě bude malý stát Izrael.

11.09.2020 06:34 Daniel Žingor415Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova