Praha Jeruzalém

Po kampani protiizraelských aktivistů byla Facebooková stránka „Jerusalem Prayer Team“ bez vysvětlení odstraněna.

Od: Arutz Sheva, 18. května 2021, 19:42

Facebooková stránka „Jerusalem Prayer Team“, která měla 77 milionů sledujících, byla minulý týden (v pátek) bez varování zablokována. Dr. Mike Evans, ředitel těchto stránek a šéf sdružení Friends of Zion, tvrdí, že Facebook propadl „antisemitskému a antisionistickému spiknutí“, uvedly Channel 2 News.

Na tuto skutečnost bylo ministerstvo zahraničí upozorněno dnes ráno (v úterý) během prohlídky Sderotu, kde se Evans setkal s Asifem Elkayamem.

Podle členů sdružení Friends of Zion byla minulý víkend (v pátek) Evansova facebooková stránka bez varování zablokována. Evans, který je v současné době v Izraeli s cílem přenášet své živé vysílání těm, kdo ho sledují po celém světě, tvrdí, že Facebook nereagoval na dotazy jeho jménem ani od jeho zaměstnanců. A to navzdory skutečnosti, že se jedná o největší stránku v křesťanském světě a 63. největší na celém Facebooku, uvádí web SocialBlade.

Kampaň namířená proti těmto stránkám začala minulý týden. ProtiiIzraelští aktivisté tvrdili, že je Facebook donutil sledovat stránku bez jejich souhlasu a začali ji zaplavovat vážnými antisemitskými komentáři – mezi nimiž jsou i fotografie a citace Hitlera. Tyto komentáře mohly způsobit, že mechanismy Facebooku stránku zablokovaly, ale Dr. Evans a jeho tým tvrdí, že tito aktivisté, kteří zveřejnili více než milion urážlivých komentářů, byli nahlášeni a tyto komentáře byly odstraněny.

 

„Po přistání v Izraeli jsem obdržel zprávu, že naše stránky zrušili,“ vysvětlil Evans v rozhovoru pro NEXTER. „Jordánská kybernetická teroristická organizace zaplavila naši stránku komentáři jako „Židé jsou prasata“, nikdy jsme nic podobného v životě neviděli. Facebook s námi nikdy nezačal jednat, ani když jsme byli pod kybernetickým útokem a zoufale jsme se je pokoušeli je kontaktovat. Facebook ve skutečnosti chrání radikální islám a pracuje proti proizraelským evangelikálům. Také odstranili moji soukromou stránku, nemohu tedy nic zveřejňovat. Je to, jako by se komunismus a fašismus spojili, jen proto, že Izrael brání sám sebe,“ dodal. „Amerika je demokracie, ve Spojených státech jste nevinní, dokud se neprokáže opak. Čím jsme se provinili? Jaký je náš zločin?“

Dr. Evans uvedl, že se, za účelem uvedení stránek zpátky do provozu, obrátil na vysoké politiky a diplomaty, včetně senátorů Lindsay Grahama a Teda Cruze, bývalého ministra zahraničí Mika Pompea, Jareda Kushnera a „desítky dalších“.

Poznámka redaktora a překladatele: FB komentáře na israel.cz byly v minulém týdnu rovněž takto napadeny, když tu byly přidávány urážlivé obrázky (Netanjahu s prasečíma ušima) a komentáře. Tyto komentáře byly rovněž FB nahlášeny a následně smazány.

 

19.05.2021 05:54 Daniel Žingor645Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News