Praha Jeruzalém

„Příští válka bude pro nás složitá, pro ně ale nesnesitelná.“

Od: Arutz Sheva, 14. července 2021 17:00

Velitel Severního velitelství generálmajor Amir Baram prohlásil: „Na „překvapení“ Hizballáhu tady připravujeme svá vlastní překvapení. Příští válka bude pro nás sice složitá, pro ně ale nesnesitelná.“

Odhaduje se, že teroristická armáda disponuje 130-150 tisíci raketami a střelami schopnými zasáhnout libovolné místo v Izraeli na vzdálenost mezi 15 a 700 kilometry, a to tempem deset tisíc odpalů týdně.

S ohledem na to jednotky obrněného a ženijního sboru nedávno prošly a budou procházet cvičením „Severní práh“, které má zjistit potřebnou připravenost na další válku v Libanonu.

Test, který trvá týden, byl postaven tak, aby vycvičil mladé bojovníky a velitele, kteří nemají zkušenosti z bojů, a co nejlépe je připravil na agresivní a smrtící manévry na nepřátelském území.

Prapor, který testem neprojde podle stanovené hranice, je prohlášen za nezpůsobilý k válce a je povinen pokračovat ve výcviku a provést test znovu, dokud neuspěje.

Touto zkouškou zatím úspěšně prošlo 39 ze 40 praporů. Prapor 51 test sice zahájil, ale musel jej v polovině přerušit poté, co byl povolán do akce během operace Guardian of the Walls.

Velitel 36. divize, brigádní generál Dan Neumann, prohlásil jednoznačně: „Palba ze vzduchu bude v prvních hodinách bojů silná. Abychom však nepřítele v operační fázi porazili, budeme potřebovat pozemní operace.“

IDF dnes také odhalila jeden z cílů Hizballáhu, aby dokázala, že tato organizace využívá civilní majetek k vojenské činnosti – jedná se o jeden z tisíců cílů severního velitelství, které mají být v příští libanonské válce napadeny.

IDF poukázala na sklad zbraní zřízený v centru Kfar Abby, hlavního města okresu Nabatieh – asi 25 metrů od oficiální školy ve Kfar Abbě. Blízkost zbraní Hizballáhu ke škole ohrožuje více než 300 nevinných studentů. Stejně jako tento cíl existují tisíce podobných cílů Hizballáhu, které ohrožují občany Libanonu a na které se IDF zaměřuje.

Baram varoval Hizballáh: „V příští válce se setkáte s vycvičenou, smrtící armádou, která je odhodlanější než kdy jindy.“

15.07.2021 05:45 Daniel Žingor545Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova