Praha Jeruzalém

IAF útočí na cíle Hamásu poté, co byl při nepokojích na hranicích Gazy těžce zraněn příslušník pohraniční policie.

Od: Arutz Sheva, 22. srpna 2021 00:42

IAF v sobotu v noci zasáhla cíle Hamásu v centrální a severní části Gazy poté, co byl při násilných nepokojích na hranicích Gazy kriticky zraněn příslušník pohraniční policie.

Údery byly zaměřeny na čtyři místa výroby a skladování zbraní Hamásu.

Podle prohlášení IDF byl úder proveden v reakci na nepokoje na severní hranici Gazy, při nichž byl  kriticky zraněn příslušník pohraniční policie.

„Hamás nadále vede pásmo Gazy k politice teroru, přičemž zneužívá civilní obyvatelstvo,“ uvedl mluvčí IDF. „IDF bude i nadále reagovat útoky na pokusy o teror z pásma Gazy a považuje teroristickou organizaci Hamás za odpovědnou za vše, co se na území Gazy děje.“

Těžce zraněným policistou je 21letý obyvatel středního Izraele, který sloužil jako odstřelovač ve speciální jednotce pohraniční policie v jižním Izraeli.

Během násilných nepokojů byl z krátké vzdálenosti postřelen do hlavy a evakuován vrtulníkem do zdravotnického centra Soroka v Be’er Ševě, kde se podrobil urgentní operaci.

Po zranění policisty prohlásil komisař izraelské policie Kobi Šabtaj: „Nepolevíme a budeme i nadále jednat rázně a s veškerou silou proti těm, kteří chtějí poškodit nás a bezpečnost izraelských občanů, které chráníme.

Jménem svým i jménem příslušníků izraelské policie a bojovníků pohraniční policie přeji brzké uzdravení seržantu B., bojovníkovi tajné arabské jednotky pohraniční policie, který byl dnes večer těžce zraněn při střelbě na hranici s Gazou,“ dodal Šabtaj a zdůraznil, že všechny příslušné orgány jsou v kontaktu s rodinou a podporují ji.

Israel Hayom citovaly reakci vojenského křídla Hamásu, které uvedlo: „Nebudeme sedět se založenýma rukama tváří v tvář zločinným útokům sionistického nepřítele na Gazu.“

Mluvčí IDF mezitím uvedl, že s ohledem na vyhodnocení situace IDF Izrael posílí své síly na hranici s Gazou.

22.08.2021 06:27 Daniel Žingor159Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova