Praha Jeruzalém

Abbásův mluvčí uvedl, že Palestinci, pokud Izrael nezmění svou politiku, přijmou v lednu zásadní politická rozhodnutí.

Autor: Dalit Halevi 27.12.21, 04:45

Nabíl abú Rudíneh, mluvčí předsedy Palestinské samosprávy (PA) Mahmúda Abbáse, v neděli prohlásil, že „palestinský lid nedovolí, aby útoky okupace a jejích osadníků pokračovaly“, a zdůraznil, že Palestinci mají prostředky k obraně svých práv.

V tiskovém prohlášení abú Rudeineh odsoudil to, co nazval „teroristickými útoky“ osadníků, které byly v posledních dnech namířeny proti vesnicím Burka, Sebastia a Bazarija, při nichž bylo zraněno více než 250 obyvatel, poškozen majetek a zablokovány silnice.

Prohlásil, že „palestinský lid“ bude i nadále pevně stát a držet se svých legitimních práv a rozhodných postojů ohledně Jeruzaléma a nelegitimity osad.

V této souvislosti abú Rudeineh uvedl, že se očekává, že Ústřední rada OOP na svém příštím zasedání v lednu přijme zásadní politická rozhodnutí „směrem k nové etapě“, pokud izraelská vláda nezmění svou „agresivní“ politiku vůči „palestinskému lidu“ a pokud bude mezinárodní společenství tváří v tvář izraelským „zločinům“ nadále mlčet.

 

Izrael si ve své současné politice „zahrává s ohněm“, řekl abú Rudeineh, který zdůraznil, že otázky podpory rodin „mučedníků“, vězňů a jejich práv jsou červenou linií podobně jako otázka Jeruzaléma a svatých míst.

27.12.2021 05:36 Daniel Žingor138Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova