Praha Jeruzalém

Univerzita Birzeit (cca 10 km severně od Bet Elu) uvádí mezi svými „vnějšími vztahy“ program EU pro výměnu studentů Erasmus a spolupracuje s mnoha evropskými zeměmi.

Autor: Nan Jacques Zilberdik, Palestinian Media Watch, 14. ledna 2022.

Marván Barghútí je vězněný palestinský terorista, který zorganizoval tři střelecké útoky, při nichž bylo během pětileté teroristické kampaně Palestinské samosprávy (2000-2005) – druhé intifády – zavražděno pět lidí.

Po svém uvěznění byl zvolen do parlamentu Palestinské autonomie. Organizace Palestinian Media Watch zdokumentovala, že se v palestinských průzkumech často objevuje jako nejpravděpodobnější volba na prezidenta Palestinské autonomie – pokud by se konaly volby.

Není proto divu, že se ho univerzita v Birzeitu rozhodla uctít tím, že po něm pojmenovala basketbalový šampionát. Šampionát uspořádal Sportovně vzdělávací klub na univerzitě Birzeit a údajně „cílem této iniciativy“ bylo „uctít bojovníka Barghútího, jednoho z vůdců studentského hnutí na univerzitě Birzeit“. (Al-Ayyam, 24. prosince 2021).

Na mistrovství hráli studenti v tričkách s Barghútího podobiznou. Dostali medaile, trofeje a plakety s teroristovou fotografií, na nichž byly napsány texty vyzývající k propuštění „vůdce“ Barghútího. Teroristova manželka Fadwa Barghoutiová byla přítomna, aby pogratulovala vítězům a předala jim trofeje.

Univerzita Birzeit uvádí mezi svými „vnějšími vztahy“ studentský výměnný program EU Erasmus, kterého se Birzeit účastní od roku 2015. Univerzita také uvádí, že spolupracuje s mnoha evropskými zeměmi. Uvítá a podpoří spolu s EU účast evropských studentů na šampionátu, který je poctou teroristickému vrahovi?

14.01.2022 03:58 Daniel Žingor134Zdroj: United with Israel