Praha Jeruzalém

Izraelská policie zabavila útočné pušky a munici a od ledna zatkla více než 600 podezřelých osob.

Autor: Idan Avni, Israel Hayom via JNS.org, 17. dubna 2022

Policie minulý týden při sérii razií v arabské vesnici Daburija nedaleko Nazaretu zatkla 16 osob podezřelých z účasti na střelbě a dalších násilných činech.

Při operaci, na níž se podílely početné jednotky včetně pohraniční policie, vyšetřovatelů a psovodů, byly zabaveny pušky kalašnikov a munice. V několika domech byly rovněž nalezeny palestinské vlajky.

Toto zatýkání bylo jen posledním z více než 600 zatčení provedených v arabských komunitách na severu země od začátku roku.

Za poslední čtyři měsíce bylo zabaveno 498 zbraní – včetně 100 pušek, 177 pistolí, 186 granátů a 22 výbušných zařízení, jakož i surového výbušného materiálu.

„Zbraně zabavené dnes nebudou zabíjet zítra,“ uvedla izraelská policie ve svém prohlášení. Policisté Severního distriktu vedou totální válku proti fenoménu nelegálních zbraní v arabské společnosti v souladu s politikou velitele Severního distriktu Šimona Laviho, který chce „vysušit bažinu a ne jen chytat komáry“.

„Policisté, kteří stojí v čele boje, usilují o kontakt a bojují za jakékoli zabavení zbraní a jednají různými moderními prostředky, aby vypátrali zločince, kteří jsou na cestě k teroristickému útoku a chytili je při činu.“

18.04.2022 05:31 Daniel Žingor140Zdroj: United with Israel

Klíčová slova