Praha Jeruzalém

Předseda Palestinské samosprávy vyzval rodiče zlikvidovaných teroristů, aby truchlili nad smrtí svých synů, kteří zaútočili na vojáky IDF během operace na zatčení teroristů.

Autor: Dalit Halevi 24. července 2022 23:58

Předseda Palestinské samosprávy (PA) Mahmúd Abbás zavolal rodičům dvou teroristů, kteří byli v neděli brzy ráno zlikvidováni při střetech s vojáky IDF v Šekemu (Nábulus), a vyjádřil jim soustrast nad jejich ztrátou, informovala oficiální tisková agentura PA Wafa.

 

V rozhovoru s rodiči Abbás zdůraznil palestinský způsob „obětování se“ pro vlast, poznamenal, že tito „mučedníci“ se nyní dostanou do nebe vedle jiných „mučedníků“ a teroristům, kteří byli při incidentu zraněni, popřál brzké uzdravení.

K incidentu v Šekemu došlo, když vojáci IDF operovali pod vedením rozvědky Izraelské bezpečnostní agentury (Šin Bet) ve snaze zatknout hledané teroristy, včetně jednoho z velitelů Brigád mučedníků Al-Aksá.

Během této činnosti došlo k přestřelce mezi vojáky a teroristy. Dva teroristé byli zabiti a 9 jich bylo zraněno, někteří z nich vážně.

V jednom z bytů hledaných teroristů byly zabaveny zbraně. Kromě toho v oblasti propukly nepokoje, které zahrnovaly házení kamenů, výbušnin a střelbu ozbrojenců.

25.07.2022 05:34 Daniel Žingor65Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News