Praha Jeruzalém

Oběť byla zastřelena z jedoucího vozidla při zajišťování pochodu civilistů během svátku Sukot.

Od: JNS, 11. října 2022

Voják IIDF byl v úterý zabit při teroristickém útoku poblíž obce Šavei Šomron v Samaří, což je druhý podobný smrtelný incident během necelých tří dnů.

Voják, který zajišťoval pochod civilistů, byl postřelen z jedoucího vozidla a poté byl evakuován do zdravotnického centra Meir ve Kfar Sabě, kde svým zraněním podlehl.

„Chtěl bych vyjádřit soustrast rodině vojáka IDF, který byl dnes zabit při útoku v Samaří,“ napsal v reakci na útok na Twitteru izraelský ministr obrany Benny Gantz.

„Pronásledování v tuto chvíli pokračuje. Teroristu a ty, kteří mu pomáhali, dopadneme. Operace proti terorismu budou pokračovat a zintenzívní se, aby byla zajištěna bezpečnost občanů Izraele,“ dodal.

Izraelská média uvedla, že se k útoku přihlásila palestinská teroristická skupina Lví doupě.

Bezpečnostní síly mezitím pokračovaly v pátrání po Palestinci, který v sobotu postřelil seržanta vojenské policie IDF Noa Lazara na kontrolním stanovišti Šuafat v severovýchodním Jeruzalémě.

Podezřelý byl identifikován jako 22letý Udaj Tamimi ze Šuafatu.

Izraelská policie ve svém prohlášení uvedla, že Tamimi začal střílet, když se pěšky blížil k přechodu, zatímco jiný muž zahájil palbu z projíždějícího auta.

Lékaři v lékařském centru Hadassah pokračovali v ošetřování člena ochranky, který byl při víkendovém útoku postřelen do hlavy.

Oběť byla v úterý jmenována jako 30letý David Morel, který učinil aliju z Brazílie a sloužil v IDF.

Byl ve vážném a nestabilním stavu poté, co byl údajně uveden do lékařsky navozeného umělého spánku.

12.10.2022 06:29 Daniel Žingor106Zdroj: World Israel News