Praha Jeruzalém

Přibližně 100 letadel se účastnilo přeletů u příležitosti 75. dne nezávislosti Izraele.

Od: Israel National News 26. dubna 2023 18:18

IDF oslavila 75. den nezávislosti Státu Izrael slavnostním přeletem a otevřely návštěvníkům řadu základen, které navštívilo více než 200 000 lidí.

Letošní přelet se konal ve speciálním formátu, který umožnil každému obyvateli sledovat jej v okruhu dvaceti minut jízdy od svého domova, a to na kterémkoli místě v zemi. Přelet byl největší, jaký se v posledních letech uskutečnil, a prolétl nad desítkami velkých měst po celé zemi, od města Dan až po město Ejlat.

Letošní národní přelet se nesl v duchu hesla „Společně až do konce“. Téma klade důraz na různé, rozmanité skupiny, které tvoří izraelskou společnost, a na společný izraelský příběh.

Letos poprvé se akce zúčastnily izraelské pozemní síly na počest 75. dne nezávislosti Izraele. Nejmodernější tanky Merkava Mk. 4 zobrazovaly tvary izraelských národních symbolů a přehlídku vedli vojáci a velitelé z obrněného sboru.

Přelet se uskutečnil za účasti více než 100 letounů vzdušných sil, včetně poprvé představeného letounu F-35I „Adir“ a staronového letounu North American T-6 Texan.

Kromě toho se uskutečnil přelet zahraničních vzdušných sil ze Spojených států, Velké Británie, Německa a Itálie. V rámci zahraničního přeletu letouny zahraničních armád prolétly vedle letounů IAF jako symbol spolupráce mezi zeměmi.

27.04.2023 05:28 Daniel Žingor100Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.