Praha Jeruzalém

Předseda americké Sněmovny reprezentantů tvrdí, že pozvání premiéra do Bílého domu je opožděné, a pokud nepřijde, pozve sám Netanjahua do Kongresu.

Od: Israel National News 30. dubna 2023, 20:58

Kevin McCarthy, předseda Sněmovny reprezentantů Spojených států, říká, že pokud prezident Joe Biden nepozve izraelského premiéra Benjamina Netanjahua do Bílého domu, pozve ho do Kongresu.

Předseda McCarthy se tak vyjádřil v rozsáhlém rozhovoru, který vyjde v pondělním vydání listu Israel Hayom.

McCarthy říká, že nezná termín, ale pokud se tak stane, pozve Netanjahua na setkání do Sněmovny reprezentantů. Dodává, že premiér je jeho drahý přítel a jako vůdce národa s velmi dobrými vztahy s USA se domnívá, že k návštěvě musí dojít brzy.

Předseda parlamentu dodal, že i on se s prezidentem od svého nástupu do funkce před 80 dny ještě nesetkal, a zažertoval, že hádá, že je v dobré společnosti.

McCarthy uvedl, že se domnívá, že Bidenovo pozvání je opožděné a že Netanjahua musí pozvat brzy, a dodal, že pokud prezident premiéra nepozve, udělá to on sám.

McCarthy přicestoval do Izraele v neděli odpoledne a v pondělí vystoupí na plénu Knesetu. Bude to podruhé v historii, kdy předseda Sněmovny reprezentantů vystoupí na plénu Knesetu, a poprvé po 25 letech od května 1998, kdy na plénu vystoupil tehdejší předseda Newt Gingrich.

01.05.2023 05:56 Daniel Žingor63Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.