Praha Jeruzalém

Netanjahu s Bidenem pravděpodobně projednal důvody, proč jednou provždy zlikvidovat teroristickou hrozbu Teheránu.

Autor: Joel C. Rosenberg 20. října 2023

JERUZALÉM, IZRAEL – Všichni v Izraeli čekají na zahájení pozemní invaze do severní části Gazy.

Proč ještě nezačala?

Některá média spekulují o tom, že premiér Benjamin Netanjahu jen „zamrkal“ a likvidaci teroristické organizace Hamás nemyslí vážně.

Tak to ale není.

Jeden důvod zpoždění je zřejmý: Izrael chce, aby se všichni palestinští civilisté v severní polovině Gazy přesunuli na jih, mimo dosah nadcházející invaze IDF.

Další důvod: Netanjahu v posledních dnech přijímal významné světové představitele, včetně amerického prezidenta Joea Bidena, německé kancléřky a britského premiéra. Je potřeba čas, aby tyto a další představitele informoval o zvěrstvech, kterých se Hamás dopustil, a o zapojení Íránu do útoků.

Další: IDF v současné době mobilizuje více než 360 000 záložníků a rozmísťuje je na hranicích Gazy a Libanonu a na Západním břehu Jordánu. Trvá nějakou dobu, než se všichni vojáci, tanky a další materiál dostanou na pozice a než budou všichni připraveni k boji.

 Domnívám se však, že to může mít ještě jeden důvod.

 Ten nejdůležitější ze všech.

 V úterý řekl mluvčí Izraelských obranných sil (IDF) něco, čemu by mělo věnovat pozornost více lidí.

„Připravujeme se na další fáze války,“ řekl novinářům podplukovník Richard Hecht. „Zatím jsme neřekli, jaké budou. Všichni mluví o pozemní ofenzivě. Může to být něco jiného.“

Na co by mohl narážet?

Domnívám se, že nejpravděpodobnějším scénářem je, že Netanjahu a jeho válečný kabinet aktivně uvažují o zahájení masivního preventivního úderu na Írán.

Íránská islámská republika již téměř půl století podniká jeden teroristický útok za druhým proti Spojeným státům, proti Izraeli, proti našim arabským spojencům v regionu a proti Židům a křesťanům na celém světě.

Jak často však íránský režim zaplatil vážnou vojenskou cenu?

Téměř nikdy.

Nyní se mulláhové horečně snaží vyrobit plně funkční jaderné zbraně.

Již nyní obohacují uran na 84 %.

To je téměř 90-95 % obohacení vojenského stupně.

Netanjahu již 15 nebo více let varuje, že svět musí najít způsob, jak neutralizovat íránskou jadernou hrozbu, jinak bude Izrael možná muset provést preventivní vojenský úder.

O takovém scénáři jsem napsal romány i knihy literatury faktu.

Ale nikdy k němu nedošlo.

Nyní má Izrael náhle – tragicky – záminku.

Všichni víme, že Írán financuje, cvičí a vyzbrojuje Hamás.

To znamená, že Írán má na svědomí více než 1 400 Izraelců stejně jako Hamás.

To znamená, že nejvyšší vůdce má stejnou vinu na zabití více Židů za 14 dní jako kdykoli předtím od holocaustu.

Víme také, že Hizballáh – íránská zástupná teroristická armáda v Libanonu s 200 000 raketami, které jsou všechny namířeny na Izrael – se nemůže dočkat, až se připojí k boji.

Íránské vedení veřejně pohrozilo, že až Izrael zahájí pozemní invazi do Gazy, Teherán tuto válku vystupňuje.

„Pokud sionistické agrese nepřestanou, ruce všech stran v regionu jsou na spoušti,“ prohlásil tento týden íránský ministr zahraničí Hosejn Amirabdollahian.

Proto jsem si jist, že Netanjahu a jeho válečný kabinet – včetně současného ministra obrany Yoava Gallanta, Bennyho Gantze, bývalého ministra obrany Izraele a bývalého náčelníka generálního štábu IDF, ministra pro strategické záležitosti Rona Dermera a Gadiho Eisenkota, dalšího bývalého náčelníka generálního štábu IDF – aktivně diskutují o možnosti preventivního a masivního úderu proti Íránu a likvidaci íránských představitelů.

A to brzy.

Možná ještě předtím, než IDF vstoupí do Gazy.

Proč nejprve neuseknout hlavu hadovi, zvláště když se Izrael už v příštích dnech chystá na válku na dvou frontách s Hamásem a Hizballáhem?

Jinak řečeno: Jaký má smysl nechat íránský režim a jaderný program na pokoji, když už teď jdeme do války se dvěma zástupnými teroristickými organizacemi Íránu?

Proto se také domnívám, že Netanjahu a jeho tým o této vyhlídce aktivně diskutují s prezidentem Bidenem a jeho týmem, včetně ministrů zahraničí a obrany, spolu s velitelem CENTCOM, který byl tento týden v Izraeli.

To by mohl být důvod, proč Biden tento týden přesunul dvě úderné skupiny letadlových lodí do východního Středomoří.

Je pravda, že Biden nechce regionální válku.

Věřím však, že Biden a jeho nejbližší okolí byli skutečně a niterně zděšeni masakrem Židů, který spáchal Hamás.

Vědí, že čas se krátí.

Vědí, že pokud Írán brzy nezastavíme, získá bombu a pak se rozpoutá peklo.

Vědí také, že americký lid demokratům nikdy neodpustí, pokud dovolí Teheránu vyrobit jaderné zbraně, které mohou nejen zničit Izrael, ale také vyhladit Spojené státy.

Ve 21minutovém videu na YouTube podrobněji vysvětluji svůj pocit z toho, co se děje.

Dovolte mi však dodat toto.

Sdílím obavy jordánského krále Abdulláha II, který tento týden řekl, že se region pohybuje „na pokraji propasti“.

Já a moje rodina žijeme v Jeruzalémě.

Víme, že v takové válce můžeme být my, naši přátelé a sousedé zabiti.

Ale jakou máme možnost volby?

Izrael se v současné době nachází v nejtemnější hodině od prorockého znovuzrození země.

Ale masakr, který jsme zažili, není nic ve srovnání s jaderným holocaustem, který nás čeká, pokud páni teroru v Teheránu vyrobí a použijí Bombu.

Možná jsme se dostali do bodu, odkud není návratu.

Bůh se nad námi všemi smiluj.

POZNÁMKA: Aby bylo jasno, nemám žádné interní informace o tom, co Netanjahu a jeho poradci říkají za zavřenými dveřmi. Toto je zpravodajská analýza založená na zprávách z otevřených zdrojů.

22.10.2023 05:36 Daniel Žingor361Zdroj: All Israel news

11 komentářů

  1. Jan Hora

    22. 10. 2023

    Odpovědět

    Já mám od počátku opačnou obavu - že útok Hamásu je kouřovou clonou Íránu, která zakrývá cosi ve spojitosti s jadernými zbraněmi.

  2. Andrea

    22. 10. 2023

    Odpovědět

    Ešte chcem dodať, že ak by sa Izrael chystal zaútočiť na Irán, USA by to len privítali, pretože by mali možnosť konečne poraziť svojho nepriateľa - Rusko. S Izraelskými zbraňami by to bola obrovská šanca. Vojny sú takisto v proroctvach - mala apokalypsa na konci 3 evanjelií a jeden z jazdcov v knihe Zjavenia Jana.

  3. Zdeněk Hanák

    22. 10. 2023

    Odpovědět

    Danieli prosím tě oprav ten překlep v titulku článku - počítám, že tam má být PREVENTIVNÍ a ne Preemtivní ,,, Shalom

    • Jaromír Vykoukal

      22. 10. 2023

      Odpovědět

      Význam těchto dvou slov je dán. Preemptivní válka, preemptivní útok či preemptivní akce, je označení úderu, který si klade za cíl eliminovat bezprostřední závažné hrozby v situaci, při níž není možné využít jiných prostředků než síly k jejímu odvrácení. Od preemptivní války se odlišuje preventivní válka (akce, útok), kdy je síla použita k odvrácení vzdálené závažné hrozby. Může být také vyvolána snahou předejít útoku protistrany, jenž je očekáván v kratším či delším časovém úseku. Původní autor tedy považuje jadrnou hrozbu za blízkou, bližší než se můře stát a proto zvolil preemci. Možná také přenáší lidi do minulosti, kde je při útoku na egyptské letectvo a následní pozemní útok byl pout také termínpreemtivní..

      • Zdeněk Hanák

        22. 10. 2023

        Odpovědět

        Aha, tak to jsem nevěděl, děkuji za vysvětlení. Shalom

        • Jaromír Vykoukal

          23. 10. 2023

          Odpovědět

          Óó pane Hanáku není zač. Já v tom měl sám tak trochu hokej a tak jsem si dohledal vše co se dalo a srazil si to. A nyní machruju jaký jsem borec. IDF držím palce, co můžu. Šalom i Vám..

  4. Zdeněk Hanák

    22. 10. 2023

    Odpovědět

    No bylo by to zajímavé pokud by to Israel udělal, ale mám obavu, že by to mohlo vyvolat třetí světovou válku. Irán a jeho jaderný program podporuje Rusko. Kdyby Israel zaútočil na Irán Rusko by se mohlo otevřeně zapojit, to by mohlo rozdmýchat i Sýrii a Islamisty v Iráku a další, Spojené státy by se do toho zřejmě také otevřeně vložily a už by tu stály v otevřeném poli proti sobě Rusko a USA a jejich spojenci - to se rovná světovému konfliktu. Ve výsledku by to přivedlo armády světa proti Israeli ... No biblická proroctví se naplňují před našima očima. Pro zamyšlení dodávám odkaz na překlad kapitoly o plánovaných třech světových válkách z knihy "New world order" od Williama T. Stilla, která byla vydaná v roce 1990. http://www.cesta-panujiciho.cz/plan-pro-tri-svetove-valky

    • Jaromír Vykoukal

      22. 10. 2023

      Odpovědět

      Víte já si to neumím představit. Izrael nemá letadla, která by dokázala zaútočit na íránská jaderná zařízení kterých je 14. na dvou místech se těží uran - to je možno vypustit na čtyřech místech probíhá jaderný výzkum, minimálně na dvou se řeší finální sestavená jaderné zbraně na třech místech probíhá obohacování uranu, zde rozmístěno obrovské množství odstředivek na sedmi místech je v provozu jaderná elektrárna nebo reaktor různého provedení a velikosti - výzkumné, pro výrobu energie a současně výroba základní suroviny pro obohacování..a další dva jsou ve výstavbě. na některých místech je potom soustředěno více prvků. K tomu jsou zde dvě základy balistických raket schopných donést jadernou hlavici až do severní Evropy a tři kosmodromy, Íránci vyřešili i návrat objektu z oběžné dráhy a tedy jsou schopni dopravit jaderné zařízená kamkoliv na světě. Většina opravdu nebezpečných zařízení je uložena desítky metrů pod zemí nebo ve skalních umělých sálech, vždy odolné i jadernému úderu velké ráže.. Uvidíme.

      • Daniel Žingor

        23. 10. 2023

        Odpovědět

        :) já si to taky nedokážu představit - přesto to považuju za docela dobře možné a pravděpodobné...

    • Andrea

      22. 10. 2023

      Odpovědět

      vďaka za Vás výborný postreh, aj odkaz, Zdenek...proroctva o Izraeli sa naozaj napĺňajú pred našimi očami. Chcem sa Vás ešte ale opýtať, čo hovoríte na proroctva od proroka Daniela, ktoré hovoria o zmluve Izraela so "smrťou" ( antikristom), ktorý sa bude chcieť v chráme vyhlásiť za Boha uprostred "70-teho danielovho týždňa", zastaví ustavične obete a potom az potiahnu armády sveta proti Izraelu? Počula som výklad proroctva, že "malý roh", ktorý vyjde z 10 kralov ( rohov ) a dostane sa k moci lstou, zlomí 3 rohy. Ten výklad je, že uz teraz súčasná 3 koalícia Rusko, Čína, Irán sú vlastne proti "západu" ( na čele s USA). Budú teda bojovať proti antikristovi a jeho koalícii a prehrajú. Na konci 70 daniel.tyzdna sa všetky armády sveta stretnú v Izraeli na veľkej plání pri Har Meggido ( odtiaľ pojem armagedon ). Vy máte však k tomu možnosť povedať viac. Ďakujem

    • Petr Moravec

      23. 10. 2023

      Odpovědět

      Ano, to riziko tu je a je celkem veliké. Na druhé straně si nemyslím, že by si Rus pálil prsty v cizí polívce. Nikdy to nedělal. Jeho taktika je umně využívat všeho ve svůj prospěch, poštvávat proti sobě druhé. Klidně obětuje Irán (za ústupky USA jinde. ) Dále - západní svět dospěl do bodu, kdy buď díky událostem v Izraeli něco udělá s přebujelým militantním islámem uvnitř svých zemí nebo opět s hanbou před zlem kapituluje. Británie je přesně už v tom bodu, že si může vybrat mezi hanbou a válkou...To stejné jiné země, kde je bojovný islám - Irán, Libanon, Sýrie, Irák. Je třeba jednat teď, dokud nemá Irán jadernou zbraň. Každným dnem "mordor" sílí a váhavost západu vnímá právem jako jeho slabost.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.