Praha Jeruzalém

Hizballáh uvádí, že syn předsedy frakce v libanonském parlamentu a další čtyři lidé byli zlikvidováni při izraelském útoku v jižním Libanonu.

Od: Israel National News 23. listopadu 2023 1:13

Teroristická organizace Hizballáh ve středu večer potvrdila, že Abbás Mohammed Raed, syn předsedy frakce Hizballáhu v libanonském parlamentu, byl zabit při útoku připisovaném Izraeli ve vesnici Bejt Jáhún na jihu Libanonu.

Podle oznámení Hizballáhu byli při útoku zabiti další čtyři teroristé této organizace, včetně Chalíla Džaváda Šahímího, velitele speciální operační jednotky Hizballáhu, Radwan Force.

Ve středu večer mluvčí IDF uvedl, že stíhačky IDF zasáhly teroristickou infrastrukturu Hizballáhu na libanonském území.

Dále dodal, že jednotky a letadla IDF zasáhly teroristickou buňku, která se pokusila vypálit rakety na izraelské území, a teroristickou buňku, která střílela na jednotky IDF.

O několik hodin dříve stíhací letouny IDF zasáhly teroristickou infrastrukturu a vojenský objekt patřící teroristické organizaci Hizballáh v Libanonu.

Kromě toho letadla IDF společně s dělostřelectvem zasáhla teroristickou buňku Hizballáhu, která střílela z libanonského území směrem na oblast u Hanity v severním Izraeli.

Kromě toho byla dříve během dne vypálena střelba z vojenského objektu v Libanonu směrem k oblasti Mattat, kde operovali vojáci IDF. V reakci na to byl vojenský objekt zasažen.

23.11.2023 04:19 Daniel Žingor175Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

2 komentáře

  1. Jaromír Vykoukal

    23. 11. 2023

    Odpovědět

    Tak se zdá, že severní hranice se stále více zahřívá... je to dost zajímavé, a oobně si myslím, že je jen otázkou času, než to zahoří jak stoh slámy. Zatím to budí dojem, že pod vlivem toho, jak odhodlaně IDF ničí Hamas v Pásmu Gazy, jsou další potenciáoní útočníci odrazeni. Proto mám obavu, aby příměří na výměnu rukojmích nebylo pochopeno jak slabost a nezačal útok.

    • Andrea

      24. 11. 2023

      Odpovědět

      úplný súhlas Jaromír. Mne sa zdalo, že okolité národy majú iba silné reči proti Izraelu, ale nič nepodniknú. V každom prípade - všetko je v rukách Boha, čomu nechá priechod.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.