Praha Jeruzalém

IDF uvádí, že během války v Gaze bylo dosud zabito přibližně 1 000 teroristů a 3 000 jich bylo zajato.

Od: Israel National News 19. prosince 2023, 20:42

162. divize IDF se v současné době účastní vojenských operací v oblasti Džabalíja v Gaze. V rámci svých aktivit v oblasti vojáci zlikvidovali stovky teroristů při střetech a bojích a zároveň vedou dělostřeleckou palbu a letecké údery na teroristy v oblasti.

V rámci několika speciálních operací provedených divizí bylo nalezeno a vráceno pět těl vojáků a rukojmích.

Nyní síly divize operují v oblasti, která byla označena za „nejdůležitější těžiště Hamásu“, a to jak na zemi, tak v podzemí.

V jedné z výsp Hamásu v Džabalíji našli vojáci divize dokumenty s mapami izraelských obcí v obálce Gazy a na nich s vyznačením zranitelných míst, jako jsou školy a jídelny.

Zároveň byla mezi Džabalíjou a centrem města Gazy umístěna jedna z hlavních výcvikových základen Hamásu, kde byly zabaveny zpravodajské materiály, které výrazně napomohly izraelským silám v průběhu bojů.

Při jednom z náletů na nemocnici v Rantisi vyšlo najevo, že v podzemí nemocnice byla držena rukojmí – ta však byla před vstupem jednotek IDF do komplexu přemístěna. Během bojových akcí v okolní čtvrti byla nalezena těla pěti civilistů a vojáků, kteří byli uneseni 7. října.

IDF uvedla, že během bojů v Gaze bylo zabito asi tisíc teroristů, přes 3000 jich bylo zajato – někteří z nich se zúčastnili masakru na Simchat Tora.

V oblasti Džabalíja se vzdalo asi 500 podezřelých z terorismu, u mnoha z nich bylo potvrzeno, že jsou napojeni na teroristické organizace Hamás nebo Islámský džihád, a u některých z nich byla potvrzena účast na masakru 7. října.

Někteří z vzdávajících se teroristů se zabarikádovali mezi civilním obyvatelstvem v nemocnicích a školách. Během operací vojáků bylo zničeno mnoho nepřátelské infrastruktury, včetně výcvikových komplexů, podzemních a řídicích komplexů a továren na výrobu raket.

20.12.2023 05:45 Daniel Žingor260Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

1 komentář

  1. Jaromír Vykoukal

    20. 12. 2023

    Odpovědět

    Pokračovat, a pokračovat. IDF zase chytilytempo a musí udržet hybnost útoku... prostě musí.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.