Praha Jeruzalém

„Ať každá arabská matka ví, že pokud se její syn podílel na masakru ze 7. října, jeho krev padá na jeho vlastní hlavu,“ varoval šéf Mossadu David Barnea.

Od: Israel National News 3. ledna 2024 14:38

Šéf Mossadu David Barnea se ve středu zúčastnil pohřbu bývalého šéfa Mossadu Zviho Zamira a naznačil, že každý, kdo se podílel na masakru ze 7. října, se může stát terčem budoucích útoků.

Zamir zemřel na začátku tohoto týdne ve věku 98 let.

„Ať každá arabská matka ví, že pokud se její syn podílel na masakru ze 7. října, jeho krev padá na jeho vlastní hlavu,“ řekl Barnea.

„I dnes jsme na vrcholu války. Mosad je dnes, stejně jako před 50 lety, povinen zúčtovat s vrahy, kteří 7. října pronikli do pohraničí, s plánovači a těmi, kdo je vyslali.“

„Bude to trvat dlouho. Ale naše ruka se k nim dostane, ať jsou kdekoli. V tomto úkolu nás bude provázet duch Zvika.“

Zvika Zamir stál v čele oddílu Mossadu „Boží hněv“, který po několik let pátral po teroristech organizace Černé září, zodpovědných za mnichovský masakr 11 izraelských sportovců v roce 1972, našel je a zlikvidoval.

V úterý večer byl Saleh al-Arouri, zástupce velitele politického byra Hamásu, zlikvidován bezpilotním letounem, když nastupoval do svého vozidla poté, co opustil schůzi v budově ve čtvrti Dahieh. Podle zpráv byla raketami zasažena také al-Arouriho kancelář.

Izrael se k incidentu, který USA a Libanon připisují židovskému státu, nevyjádřil.

04.01.2024 05:10 Daniel Žingor312Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.