Praha Jeruzalém

Rusko nyní prohlubuje své vazby na globální destabilizační síly.

Autor: Vered Weiss, World Israel News, 27. února 2024

Izraelský velvyslanec při OSN Gilad Erdan odsoudil Rusko za utužování vazeb s Íránem a hoštění teroristů z Hamásu.

Reagoval tak na pokračující kritiku Ruska na adresu Izraele za jeho vojenskou operaci proti Hamásu.

Během debaty na Valném shromáždění OSN v New Yorku u příležitosti dvou let od ruské invaze na Ukrajinu Erdan zdůraznil: „Tento týden bude Rusko v Moskvě hostit delegaci Hamásu, a ne poprvé.“

Dodal: „Rusko je jedním z mála míst mimo Blízký východ, kde se teroristům z Hamásu a húthijským džihádistům dostává červeného koberce, a to i po 7. říjnu.“

„Rusko hostí ty, kteří jsou zodpovědní za úmyslné vraždění dětí, znásilňování žen a upalování rodin zaživa,“ vysvětlil.

„Toto setkání v Moskvě je důsledkem něčeho mnohem nebezpečnějšího. Rusko nyní prohlubuje své vazby na globální destabilizační síly.“

Erdanova prohlášení odrážejí rostoucí posun izraelské politiky vůči Rusku a Ukrajině, neboť dříve se izraelští představitelé snažili zachovávat neutrální postoj s vazbou na obě strany.

Erdan však mezi Izraelem a Ukrajinou udělal přímé paralely a uvedl, že obě země bojují o svou existenci.

„Obě naše země – Ukrajina i Izrael – vedou bitvu o své přežití,“ prohlásil Erdan, zatímco „svobodný svět stojí rozdělený stranou“.

Rusko však soustavně podporovalo Hamás a Írán a kritizovalo Izrael, včetně ruského velvyslance při OSN, který požadoval, aby byl Izrael donucen k příměří již na počátku konfliktu.

Erdan zdůraznil, že ruská podpora Íránu by vedla ke katastrofálním důsledkům vzhledem k tomu, že Írán má dalekosáhlé vazby na teroristické skupiny.

„Írán je zodpovědný za útoky na příslušníky amerických služeb. Írán stojí za útoky Hútíů na námořní obchod. A je to Írán, kdo dodává Rusku bezpilotní letouny, které útočí na ukrajinské civilisty,“ řekl.

29.02.2024 05:00 Daniel Žingor142Zdroj: World Israel News

1 komentář

  1. Jaromír Vykoukal

    29. 2. 2024

    Odpovědět

    No a je jasněji.Vedení Ruské federace hraje o vše. Pokud nebude podporovat Írán, zratí část bojových schopností. A jedinou cestu jak to udělat je, podpořit prodlouženou ruku - HAMAS v jeho snažení. Je to sice hnus ale je to pravda. Pokud se to mezi RF a Izraelem vyhrotí natolik, že Izrael dodá na UKrajinu pokročilou výzbroj, Skončí to tak, že vojska RF dislokovaná v Sýrii, začnou střílet po Izraelskcýh letadlech na jejich misích proti Hizballahu a dalším cílům na syrském území.. Jsem zuvědavý co dalšího se může rozbít..

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.