Praha Jeruzalém

Poslanci Knessetu během uzavřeného slyšení informovali, že téměř všichni pracovníci UNRWA, o nichž je známo, že se účastnili masakru Hamasu 7. října, jsou již mrtví.

Od: Israel National News 7. března 2024, 4:15

Členové podvýboru Knesetu pro zahraniční politiku a veřejnou diplomacii byli informováni, že téměř všech 12 zaměstnanců UNRWA, o nichž je známo, že se 7. října účastnili masakru v Hamásu, mezitím zemřelo, uvedlo ve středu rádio Reshet Bet.

Podle zprávy je to v rozporu s vyjádřením generálního komisaře UNRWA Philippa Lazzariniho, který po odhalení účasti zaměstnanců UNRWA na masakru prohlásil, že záležitost bude vyšetřena a že proti zaměstnancům, kteří se masakru zúčastnili, bude zahájeno trestní a soudní řízení.

Zástupci IDF však členy podvýboru během uzavřeného slyšení informovali, že téměř není koho zatknout a postavit před soud, protože většina pracovníků UNRWA, kteří se na masakru podíleli, již není naživu.

Koncem ledna Izrael předložil důkazy, že se na útocích ze 7. října podílelo 12 zaměstnanců UNRWA. Již tehdy bylo známo, že několik z nich bylo po masakru zlikvidováno bezpečnostními složkami.

Izraelské oznámení vedlo k tomu, že Spojené státy a řada dalších zemí oznámily, že dočasně pozastavují financování UNRWA.

Lazzarini odolal výzvám Izraele, aby odstoupil, a místo toho pokračoval v obviňování Izraele.

Nedávno obvinil Izrael, že usiluje o „zničení“ organizace, a pro švýcarské noviny uvedl, že Izrael má „dlouhodobý politický cíl“ zlikvidovat UNRWA.

07.03.2024 05:29 Daniel Žingor237Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova

4 komentáře

  1. Daniel Žingor

    8. 3. 2024

    Odpovědět

    Ještě to tady prohlížím a dohledávám, ale předpokládám, že zde jde na 80% o tiskovou chybu a chybu překladu (z hebrejštiny do angličtiny) Arutz Sheva - podle mě nejde o 12 zaměstnanců UNRWA, ale 12% zaměstnanců UNRWA! Nicméně hebrejský originál jsem nedohledal, protože hebrejsky neumím :\. I dnes ovšem Erdan v OSN mluvil o 12% zaměstnanců: https://www.israel.cz/2024/03/velvyslanec-osn-pro-arutz-sheva-mlceni-osn-nas-nuti-zacit-tvrde-jednat/.

  2. Karel Křivan, Ing.

    7. 3. 2024

    Odpovědět

    A pak že nejsou dobré zprávy ! Tohle je skvělá zpráva ! OSN je třeba rozpustit. Pro mě za mě třeba v kyselině. :-))

  3. Jaromír Vykoukal

    7. 3. 2024

    Odpovědět

    Škoda- bylo by úprima je dostat před tibunály. Ale na druhou stranu, tam by už čekaly hejna právníků, aby z nich udělali nevinné oběti.

    • Karel Křivan, Ing.

      7. 3. 2024

      Odpovědět

      Máte recht, takových juristických zmetků je jako sr....k. Ke každému svinstvu za peníze ochotní.

Přidání komentáře

Váš email nebude zveřejněn.
Abychom zabránili spamu, musí být Váš první komentář schválen. Mějte prosím strpení.

O profilový obrázek se stará Gravatar.