Praha Jeruzalém

Při zintenzivnění bojů s Hamasem bylo z pásma Gazy vypáleno na Izrael více než 200 raket, jsou hlášena zranění. IDF reagovala, v Gaze zasáhla více než 70 cílů Hamasu.

Od: World Israel News 

Po smrti vysokého velitele Hamasu a izraelského zpravodajského důstojníka, během intenzivních střetů v pásmu Gazy v neděli v noci, znějí na jihu poplašné sirény, protože bylo na Izrael vypáleno více než 200 raket.

20-ti letý muž byl v pondělí odpoledne vážně zraněn minomentným granátem. Palba zasáhla prázdný autobus vedle místa, kde stál.

IDF oznámila, že zareagovala útokem na více než 70 cílů Hamasu v Gaze.

„Izraelské obranné síly posílily své jednotky v jižním velení a jsou připraveny použít v případě potřeby velké množství síly,“ uvedla armáda v pondělí ve svém prohlášení.

„Naše stíhací letouny zasahují teroristické cíle po celém # Gaza Stripu,“ tweetovala IDF.

Podle Nehoraie Darshany šéfky United Hatzalah ve Sderotu, “ se dobrovolníci z United Hatzalah již zabývali deseti lidmi, kteří utrpěli lehká zranění zásahem šrapnelu z raket dopadajících v oblasti kolem Sderotu a oblasti Sha’ar Hanegev.“

Jedna mladá dívka byla také ošetřena našimi dobrovolníky poté, co si částečně amputovala prst při zavírání bezpečnostních dveří.

„Naši dobrovolníci běhají z nouzové situace do nouzové situace. Řeší vysoké počty telefonátů od lidí, kteří utrpěli zranění nebo emocionální šok v důsledku raketové střelby a následných poplachů,“ řekla.

12.11.2018 22:32 Daniel Žingor262Zdroj: World Israel News

Klíčová slova