Praha Jeruzalém

Během své historické návštěvy Brazílie se předseda vlády setká s nově zvoleným prezidentem Jairem Bolsonarem.

Autor: Gil Ronen, 28.12.2018 15:29

Předseda vlády Benjamin Netanjahu přistál v Riu De Janeiro a později během se sejde s nově zvoleným prezidentem Brazílie Jairem Bolsonarem.

Vysoký představitel úřadu předsedy vlády na palubě letu do Brazílie řekl novinářům, že si Netanjahu nebyl jistý, zda má během volební kampaně letět do zahraničí.

Tento představitel také řekl, že ještě než Netanjahu opustil zemi, vydal pokyny ohledně volební kampaně.

Netanjahu možná svou pětidenní návštěvu Brazílie vzhledem politickému vývoji v Izraeli zkrátí. Izraelská i brazilská média informovala o možnosti zkrácení návštěvy do úterního večera, tedy více než o den následkem toho, že se vládní koalice dohodla na rozpuštění vlády a předčasných volbách.

Netanjahuova návštěva je zaměřená na inauguraci Jaira Bolsonara – nového prezidenta Brazílie. Ta bude probíhat 1. ledna v hlavním městě Brazília.

Historická – první návštěva izraelského premiéra Brazílie – je považována za strategickou, protože oba vůdci budou mezi čtyřma očima diskutovat o podrobnostech přesunu brazilského velvyslanectví z Tel Avivu do Jeruzaléma, což je jeden z klíčových slibů Bolsonara během jeho předvolební kampaně.

Netanjahu bude prvním a jediným zahraničním představitelem, který se s Bolsonarem setká ještě před jeho prezidentskou přísahou.

28.12.2018 22:01 Daniel Žingor126Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova