Praha Jeruzalém

IDF zatkla včera večer bratra teroristů z Ofry a Givat Assafu.

Autor: Orli Harari, 5.1.2019 18:37

Včera večer byl jednotkami IDF, spolu s několika dalšími příbuznými zatčen Mohamed Barghouti, 17 letý bratr Salaha Barghoutiho, teroristy, který minulý měsíc provedl útok u Ofrře a Issama Barghoutiho, který provedl útok v Givat Assafu.

Podle zprávy tiskové agentury PA Shehab hrozily bezpečnostní síly rodině teroristů vyhoštěním do Jericha, pokud nevydají bratra Issama Barghoutiho, podezřelého z útoku v Givat Assafu, při kterém byli zavražděni dva vojáci a další voják a civilista byli vážně zraněni.

Salah Barghouti, který je podezřelý z útoku z Ofry, byl během pokusu o zatčení policejní jednotkou Yamam zastřelen několik dní po útoku, při němž bylo zraněno sedm lidí, včetně těhotné ženy, která nuceně předčasně porodila, dítě ovšem brzy poté, následkem útoku, zemřelo. Otec těchto tří synů je Omar Barghouti, který strávil v izraelské věznici 28 let.

20 letý seržant Yuval Mor Yosef z Ashkelonu a 19 letý seržant Yossi Cohen z Jeruzaléma, byli zavražděni při útoku v Givat Assafu. Při útoku se Issam Barghoutimu podařilo jednomu z vojáků, ještě než se vrátil do svého auta a ujel ze scény, sebrat zbraň. Při útoku v Ofře byla Shira Ish-Ranová v 7 měsíci těhotenství vážně zraněna a její dítě v důsledku útoku zemřelo.

06.01.2019 05:15 Daniel Žingor176Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News