Praha Jeruzalém

3podlažní stavba, která sloužila jako ústředí zpravodajské služby Hamasu, byla zničena v odplatě IDF na raketový útok.

Od: Arutz Sheva, 25.3.1919 19:15

V odplatě za odpálení rakety, která ve městě MIshmeret ve středním Izraeli zranila sedm lidí, zaútočila IDF na „tajné ústředí“ teroristické organizace Hamas v Gaze.

Ústředí se nacházelo ve třípatrové budově v sousedství Tzabry v pásmu Gazy.

IDF uvedla, že tato struktura sloužila jako tajné ústředí teroristické organizace Hamas, pro generalitu bezpečnostních složek, zpravodajství a vojenského zpravodajství organizace. Dále uvedla, že oddělení zpravodajských služeb Hamasu je zodpovědné za shromažďování zpravodajských informací proti státu Izrael.

„Toto je ústřední vládní centrum teroristické organizace Hamas, která bylo napadeno souběžně s útoky IDF v pásmu Gazy. Útoky jsou prováděny v reakci na raketovou palbu na izraelské území dnes ráno. Teroristická organizace Hamas nese zodpovědnost za všechno, co se děje v pásmu Gazy a vychází z něj,“ uvedla armáda.

IDF také uvedla, že zaútočila na kancelář Hamasu v sousedství Rimal v pásmu Gazy.

IDF už dříve oznámila, že s ohledem na vyhodnocení situace a jako součást opatření se divize v Gaze rozhodla blokovat oblasti a silnice v blízkosti bezpečnostního plotu Gazy. Bylo také rozhodnuto zastavit zemědělské práce v oblastech sousedících s plotem.

Blokované oblasti a trasy zahrnují Givat Kobi v Sderotu, Giv’at HaPa’amonim, místo Black Arrow, Givat Nazemit, Lone Horseman Hill, Highway 4 od Jad Mordechai Junction do Netiv Ha’asara a Highway 25 od Sa’ad Junction do kibucu Nahal Oz.

Kromě toho byly odpoledne zrušeny všechny oficiální akce pořádané úřady na území Gazy. Mezitím byly z pásma Gazy vypouštěny zápalné balóny. V poledne byly takovéto balóny nalezeny v Kiryat Gat poblíž železničních tratí.

Regionální rada Eshkol poslala svým obyvatelům zprávu o zrušení všech odpoledních aktivit pro místní děti. „Milí rodiče, vzhledem k bezpečnostnímu riziku bylo rozhodnuto, že dnes v 15:45 budou ukončeny veškeré školní aktivity. Veškerá činnost po tomto čase je dnes zrušena.“

Zvláštní vyslanec OSN na Blízkém východě Nikolaj Mladanov směrem k ranní raketové palbě z Gazy na Izrael informoval takto: „Palba, která zasáhla dům severně od Tel Avivu a zranila sedm lidí, je naprosto nepřijatelná. Jedná se o velmi závažný incident. OSN spolupracuje po celou dobu s Egyptem a se všemi zúčastněnými stranami, ale situace zůstává velmi napjatá. „

IDF oznámila, že nasadí rezervy baterií Iron Dome a jednotek domácího frontu a přivede do Gazy obrněnou brigádu a brigádu pěchoty.

26.03.2019 04:11 Daniel Žingor248Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova