Praha Jeruzalém

Jedna žena byla zabita a tři další zraněni při střelbě u synagogy Chabad poblíž San Diega, kde věřící slavili poslední den Pesachu.

Od: AP, 28. dubna 2019

Poté, co jsme zadrželi muže střílejícího v synagoze Chabad of Poway jsme neměli žádná další hlášení hrozeb, ale posílili jsme preventivně hlídky na místech bohoslužeb, řekl policejní šéf San Diega David Nisleit.

Útok přišel přesně šest měsíců po střelbě v Pittsburské synagoze, kde bylo v nejhorším útoku na Židy v historii USA, zabito 11 lidí.

Zástupci okresu San Diego byli povoláni těsně před 11:30. Čtyři pacienti byli přijati do nemocnice Palomar Health Medical Center kolem 12:30, řekl mluvčí Derry Acosta. Podle zpráv byla při střelbě zabita jedna žena.

Něco málo přes 20 kilometrů severně od San Diega poblíž synagogy ve městě Poway se sjela policejní auta. Ulice před budovou byla označena policejní páskou.

Pesach začal 19. dubna a končil tuto sobotu.

V Pittsburghu, řidič kamionu, o kterém úřady říkají, že vyjádřil nenávist k Židům, byl obviněn z útoku na synagogu Strom života z 27. října. Zatím nebyl uznán vinným.

28.04.2019 05:37 Daniel Žingor121Zdroj: World Israel News

Klíčová slova