Praha Jeruzalém

Terorická skupina vyzývá k útokům na izraelské civilisty a říká, že jakékoli odvetné útoky jsou „nebezpečná eskalace“, ukazující na izraelský „extremismus“.

Autor: Dalit Halevi, 21.12.2019 23:28

Teroristická skupina Hamas vyzvala k eskalaci ozbrojeného „boje“ proti Izraeli na „okupovaném Západním břehu“ – což je jejich název pro Judeu, Samaří a arabské čtvrti Jeruzaléma.

Mluvčí Hamasu Abad al-Latif al-Qanoa vyzval Palestinskou samosprávu, aby ukončila svou bezpečnostní koordinaci s Izraelem.

Varoval také před jakoukoli odvetou „osadníků“ proti Arabům za eskalaci „útoků“ na zemědělství, poškozování domů, graffiti nebo požáry.

Nazval zásahy proti Arabům žijícím pod správou PA za „nebezpečnou eskalaci, která ukazuje teror akcí sionistického státu a jeho extremismus“.

„Divoké chování hord osadníků vyžaduje, abychom s nimi jednali všemi prostředky a dali zelenou v boji proti nim, abychom chránili náš národ,“ uvedl al-Qanoa.

Izraelské útoky na arabské civilisty jsou vzácné, ale kdykoli se něco takového stalo, je židovský podezřelý zatčen. Naproti tomu Arabové denně na Židy házejí zápalné bomby a kamení, ale většina z těchto útoků zůstane nepotrestána.

Ve výjimečných případech, kdy je terorista nebo jeho komplic postaven před soud, jsou jeho tresty obvykle omezeny na několik let vězení a případnou pokutu, jejíž zaplacení ovšem Izrael nemůže na nikom vymoct.

23.12.2019 06:42 Daniel Žingor159Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News