Praha Jeruzalém

COGAT zajištil pro lékařské týmy PA přísun více jak 3 000 testovacích souprav a 50 000 ochranných masek proti koronaviru.

Autor: Kobi Finkler, 26.3.2020 3:20

Koordinátor vládních aktivit na teritoriích (COGAT) ve středu zajitil, pro lékařské týmy působící v oblastech Judeje a Samaří pod Palestinskou samosprávou, přísun více než 50 000 ochranných masek a 3 000 testovacích souprav na koronavirus.

Vstup zdravotnického vybavení byl proveden ve spolupráci se Světovou zdravotnickou organizací, která COGAT kontaktovala, aby spolu na přechodu Allenby Bridge koordonovali přísun souprav a ochranných prostředků darovaných z Jordánska PA.

Koordinátor vládních aktivit na teritoriích, generálmajor Kamil Abu Rukun, uvedl: „Máme tu jinou dobu a koordinátor vládních aktivit na teritoriích úzce spolupracuje se Světovou zdravotnickou organizací, aby v boji proti nákaze koronaviru společně pomáhali PA.“

„Oceňuji spolupráci s mezinárodními organizacemi v boji za tak zásadní a společnou věc, přeji dobré zdraví všem obyvatelům regionu a doufám, že budeme i nadále v boji proti šíření nebezpečného viru spolupracovat,“ dodal Abu Rukun. .

PA ve středu zaznamenala v souvislosti s novým virem první úmrtí. Zemřela 60- ti letá žena.

Počet pacientů, kteří byli v PA na koronavirus pozitivně testováni, vzrostl na 62. 16 lidí se zotavilo a zbytek je izolován.

Většina případů v PA byla zaznamenána ve městě Betlém. Minulý víkend byly zaznamenány první dva případy v Gaze, kde orgány Hamasu uzavřely všechny restaurace, kavárny a svatební místa a zrušily modlitby v mešitách.

26.03.2020 05:19 Daniel Žingor99Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova