Praha Jeruzalém

Ministr obrany: Pokud vláda podnikne správné kroky, Izrael se bude moci po Pesachu znovu postupně začít fungovat.

Od: Arutz Sheva, 29.3.2020 5:25

Ministr obrany a předseda Yaminy Naftali Bennett komentovali v sobotu večer hospodářskou krizi v Izraeli v důsledku pandemie koronaviru.

„Na konci tunelu této strašné hospodářské krize můžeme vidět světlo. Miliony izraelských občanů za poslední měsíc přišly o své živobytí. V nejistotě koronaviru, kdy jsme neznali rozsah této infekce, jsme neměli jinou volbu, než zastavit většinu izraelské ekonomiky. Alternativou bylo masové umírání,“ řekl.

„Je to nepředstavitelné. Každý den dostávám bezpočet zpráv. Ty útrapy jsou prostě hrozné. Nyní víme více než před měsícem. Pokud vláda podnikne ty správné, odhodlané a přesné kroky, může Izrael po Pesachu znovu začít kontrolovaným a postupným způsobem fungovat.“

„Teď na tom společně pracujeme. Předseda vlády a ministerstvo financí připravují ekonomický krizový scénář, aby nalili peníze do kapes těch, kteří přišli o živobytí. Brzy dáme vědět víc. Společně koronavirus přemůžeme!“ Uzavřel Bennett.

Podle údajů vydaných Ministerstvem zdravotnictví v sobotu večer činí počet potvrzených případů COVID-19 v Izraeli 3,619.

54 případů je ve vážném stavu, 81 ve středně těžkém stavu a zbytek má lehký průběh. Počet obětí je 12.

29.03.2020 06:21 Daniel Žingor132Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova