Praha Jeruzalém

Bennett: Jsme odhodlanější než Írán – pro nás je to otázka života či smrti.

Od: Arutz Sheva, 5.5.2020 17:00

Představitelé Ministerstva obrany v úterý v rozhovorech pro vojenské reportéry uvedli, že Írán snižuje počty svých síl v Sýrii a poprvé od vstupu do do této země vyklízí základny.

„Sýrie platí vzrůstající ceny za přítomnost Íránu na jeho území, za válku, která není jeho vlastní. Írán se stal pro Sýrii břemenem,“ uvedli vojenští představitelé.

V blízké budoucnosti se očekává, že Izrael vystupňuje svůj tlak na Írán, dokud Sýrii neopustí.

Podle zahraničních zpravodajů byl za poslední rok zaznamenán výrazný nárůst počtu útoků v Sýrii – útoků připisovaných Izraeli. Ty jsou zaměřeny na veškerou íránskou přítomnost v zemi – také proti íránskému velitelství, nejen proti pašování zbraní.

Za posledních šest měsíců také došlo k významnému poklesu objemu nákladních letů k pašování íránských zbraní do Sýrie.

Ministr obrany Naftali Bennett dnes řekl: „Jsme odhodlaní – odhodlanější! Řeknu vám proč – pro Írán je Sýrie dobrodružstvím 1 000 mil od  jejich domova, pro nás je to život nebo smrt. Proto jsme mnohem odhodlanější.“

„Krev íránských vojáků přicházejících na syrskou půdu padá na jejich hlavy. Riskují své životy, platí svými životy a bude to pro ně čím dál horší. Nevzdáme se a nedovolíme zřízení frontální íránské základny v Sýrii,“ zdůraznil Bennett.

06.05.2020 05:32 Daniel Žingor210Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova