Praha Jeruzalém

Příslušníci pohraniční policie poskytli vážně zraněnému palestinskému chlapci první pomoc a převezli ho do nemocnice.

Autor: Ben Ariel, 8.6.2020 1:59

Příslušníci pohraniční policie v neděli poskytli život zachraňující lékařské ošetření 14-ti letému palestinskému Arabovi, který utrpěl při práci na průmyslové skartovačce vážné poranění ruky.

Na základnu pohraniční policie v Beit El, kde se nachází ředitelství pohraniční policie v Judeji a Samaří přijelo osobní auto se značkou palestinských Arabů.

Lidé, kteří z vozidla vystoupili, volali o pomoc, mezi nimi byl 14-ti letý chlapec, který měl vážně poraněnou ruku. Vojáci mu okamžitě poskytli první pomoc. Na místo byl povolán komisař Anatolij Plumboim, který je lékařem Pohraniční policie pro Judeu a Samaří, a spolu s dalšími zdravotníky, poskytli dospívajícímu chlapci život zachraňující péči. Následně ho urychleně evakuovali do nemocnice Hadassah Ein Kerem.

Z informací poskytnutých palestinskými Araby, kteří se čtrnáctiletým chlapcem byli, se ukázalo, že je z vesnice Ein Yabrud, kde byl zraněn průmyslovou skartovačkou.

Plumboim řekl: „Přišel jsem na základnu na základě zprávy o zraněné osobě, která tam dorazila. Chlapci s vážným poraněním ruky, který utrpěl významnou ztrátu krve, jsme poskytli jsme pokročilé lékařské ošetření. Po zaléčení a stabilizaci jsme ho evakuovali do nemocnice Hadassah Ein Kerem, kde byl přijat na traumatologii a šel hned na operaci.“

08.06.2020 06:42 Daniel Žingor128Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News