Praha Jeruzalém

Policie obdržela trestní oznámení na noviny místního polského etnika s antisemitskou historií, které napsaly, že byla tato pandemie „zorganizována Židy“.

Autor: Yakir Benzion, United With Israel, 7. srpna 2020

B’nai Brith Canada podala tento týden u torontské police trestní oznámení na místní noviny v polském jazyce, které z pandemie COVID-19 dvakrát obvinily zlověstné židovské spiknutí.

Noviny Głos Polski publikovaly na své titulní straně článek s názvem „Koronavirus, nebo také fake pandemie“ – nejprve 25. března a následně v tom 22. dubna pokračovaly.

Mimo obvinění židovské komunity z COVID-19 tento článek také tvrdí, že „byli i teroristé ISIS přivedeni na svět ke svému zlému dílu Židy a jsou jimi zcela ovládáni“, a dále tvrdí, že sovětský diktátor Vladimir Iljič Lenin, nacistický fanatik Joseph Goebbels a turecký prezident Recep Tayyip Erdoğan byli nebo stále jsou tajnými Židy.

Článek také popisuje Izrael jako „veškerou příčinu celosvětového trápení“ a „zosobnění samotného ďábla“ a tvrdí, že Židé hodlají převzít Polsko a vytvořit „Judeo-Poloniu“.

Národní židovská organizace se tedy obrátila na policii, aby jednala.

„Propagování lží, že jsou za COVID-19 zodpovědní Židé, musí mít trestněprávní důsledky, zejména když to někdo dělá opakovaně,“ řekl Michael Mostyn, generální ředitel Kanady B’nai Brith. „Tato děsivá pandemie zabila tisíce Kanaďanů, zpustošila naši ekonomiku a obrátila náš život vzhůru nohama. Je naprosto odporné obviňovat z toho naši minoritu a to nemluvím o tom, že je to recept na katastrofu.“

V červnu byl zatčen, varován a následně propuštěn Andrzej Kumor, vydavatel jiného periodika v polském jazyce se sídlem v oblasti Velkého Toronta. Ten také vydal řadu antisemitských článků.

Redaktor Głos Polski Wiesław Magiera spolu s Kumorou neúspěšně kandidovali za krajně pravicovou stranu Konfederacja v polských parlamentních volbách v říjnu 2019.

09.08.2020 06:53 Daniel Žingor290Zdroj: United with Israel

Klíčová slova