Praha Jeruzalém

„Dosažené výsledky jsou působivé,“ uvedl Netanjahu a poukázal na to, že poté, co Izrael v září zasahoval počet 9 000 infekcí denně, tak za poslední den, uvedlo ministerstvo zdravotnictví, pouze 892 nových případů.

Autor: Yakir Benzion, United With Israel, 19. října 2020

Premiér Benjamin Netanjahu v pondělí navštívil kontrolní centrum koronaviru v nemocnici Rambam v Haifě, aby zkontroloval, jak si vede přední linie.

Míra izraelské infekce koronaviru kvůli lockdownu, které Netanjahu nařídil minulý měsíc, klesá, ale v pondělí bylo stále téměř 30 000 Izraelců nemocných COVID-19. V současné době je s koronavirem hospitalizováno 1 152 lidí, z nichž je 619 vedeno ve vážném stavu, včetně několika případů v Rambamu.

„Právě jsem dokončil prohlídku v Rambamově nemocnici. Otevřeli zde rozšířené a gigantické oddělení zabývající se koronavirem,“ řekl Netanjahu.

„Probíhá zde vývoj, který předbíhá celý svět v oblasti integrované léčby, kdy lékaři a zdravotní sestry, důstojníci IDF a lékaři s informačními systémy, inovativní technologie, komunikační systémy a diagnostické systémy a a vůbec vše, spolupracují,“ uvedl předseda vlády. „Je tu vidět významný pokrok v naší schopnosti léčit pacienty.“

Netanjahu osobně poděkoval „lékařským týmům, které se neustále staví do první linie“, přičemž poznamenal, že lockdown odvedl svou práci.

„Dosažené výsledky jsou působivé,“ uvedl Netanjahu a poukázal na to, že poté, co Izrael v září zasahoval počet 9 000 infekcí denně, tak za poslední den, uvedlo ministerstvo zdravotnictví, pouze 892 nových případů.

 

„Toto je rychlý pokles. Žel vidíme, jak jsem předpovídal, že nás evropské země rychle dohánějí, téměř všechny. Předhánějí nás, protože neudělali tento lockdown. Musíme si však udržet úspěchy lockdownu postupným uvolňováním a dodržováním pokynů. Očekávám, že se všichni budou řídit těmito pokyny; všichni bez výjimky,“ řekl Netanjahu.

Premiér volá po jednotě, jako jediné možnosti, jak překonat pandemii a vyhnout se třetí vlně nákazy.

„Pokud to uděláme, pak to ukončíme a druhou vlnu, která nyní mocně zasahuje celý svět, úspěšně necháme za sebou. Můžeme z toho odejít lépe než ostatní národy světa, jak se to stalo i při první vlně, pokud to uděláme společně,“ řekl Netanjahu.

20.10.2020 06:59 Daniel Žingor182Zdroj: United with Israel

Klíčová slova