Praha Jeruzalém

Šéf Hizballáhu tvrdí, že Saúdové, Izrael a USA plánovali jeho likvidaci.

Od: Arutz Sheva, 27. prosince 2020 21:16

Šéf teroristické organizace Hizballáh Hassan Nasrallah tvrdí, že má důkazy o tom, že saudskoarabský korunní princ Mohammed Bin Salman osobně požádal amerického prezidenta Donalda Trumpa, aby na něj USA spáchaly atentát.

V rozhovoru pro al-Mayadeen Nasralláh řekl, že má k dispozici informace prokazující, že o toto Bin Salman požádal, což bylo následně předáno Izraeli.

Nasralláh také prohlásil, že saúdský korunní princ prezidentu Trumpovi řekl, že je za atentát na Nasralláha „ochoten zaplatit jakoukoli nezbytnou cenu – i ​​kdyby to mělo znamenat válku“.

Nasralláh dodal, že Izraelci a Saúdové 3. ledna 2020 spolupracovali na operaci na odstranění velitele brigád Quds Qassema Soleimaniho, přičemž Izraelci „poskytovali informace“ a Saúdové vedli proti Soleimanimu „propagandistickou kampaň“.

Šéf Hizballáhu uvedl, že nemá žádné důkazy o tom, že by Američané nebo Izraelci na něj plánovali útok ještě před Trumpovým odchodem z funkce 20. ledna.

Nasrallah řekl, že je „Trump v tuto chvíli zcela zahleděný do sebe a tak naštvaný, že je naprosto nepředvídatelný.“

„V nadcházejících týdnech musíme jednat opatrně, abychom nebyli zataženi do konfrontace, která by mu umožnila určit pořadí událostí,“ uzavřel.

29. listopadu hlavní korespondent arabské sekce Channel 13 News Zvi Yehezkeli uvedl, že po likvidaci předního íránského jaderného vědce Mohsena Fakhrizadeha Nasralláh posílil opatření osobní bezpečnostní.

Podle této zprávy se Nasralláh obával, že je „další v řadě“ a že „posledních 50 dní prezidenta Trumpa ve funkci může být velmi nebezpečných“.

Írán obvinil Izrael z toho, že nařídil smrt Fakhrizadeha, a tento incident označil za akt „státního terorismu“.

28.12.2020 07:24 Daniel Žingor160Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova