Praha Jeruzalém

Vysoký důstojník severního velení varoval, že je velmi pravděpodobné, že se šíitská teroristická skupina Hizballáh v blízké budoucnosti pokusí o velký teroristický útok.

Autor: David Rosenberg, 1. ledna 2021 12:46

IDF je znepokojena tím, že se libanonská teroristická organizace Hizballáh v blízké budoucnosti pravděpodobně pokusí o velký teroristický útok na severní Izrael, varoval v pátek vysoce postavený představitel IDF.

Ve zprávě zveřejněné v pátek pro Izrael Hayom řekl vysoký důstojník severního velení IDF, že na severní hranici Izraele roste napětí, přičemž se očekává velká eskalace mezi Izraelem a Hizballáhem.

„Severní hranice směřuje k eskalaci, možná i k několikadennímu boji,“ řekl tento vysoký důstojník.

„Jsem přesvědčen, že se chystá událost, která bude mnohem intenzivnější než událost v Har Dov – něco, co by mohlo způsobit ztráty,“ pokračoval důstojník a odkazoval se tak na červencový útok teroristů Hizballáhu na pozici IDF poblíž Har Dov.

„To znamená, že musíme být připraveni. Šance na propuknutí incidentu se jen zvyšují.“

Jestliže a kdy k útoku skutečně dojde, dodal důstojník, potom Izrael odpoví bezprecedentní silou.

„Víme, jak identifikovat každého, kdo překročí modrou hranici (izraelsko-libanonská hranice), a s porušováním naší suverenity budeme jednak jinak. Jsme připraveni na jakoukoli událost a jsme si vědomi toho, že se nás nepřítel pokusí překvapit.“

„Každého, kdo se nás pokusí zasáhnout, od Íránu po Sýrii, srazí naše síla – v Metullahu nebo v Kibucu Yiftach.“

03.01.2021 06:36 Daniel Žingor242Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova