Praha Jeruzalém

Zdroj syrské armády uvádí, že systémy protivzdušné obrany země rakety zachytily a většinu z nich zlikvidovaly.

Autor: Elad Benari, 22. ledna 2021 5:31

Syrská oficiální tisková agentura SANA ve čtvrtek v noci informovala, že systémy protivzdušné obrany země reagovaly na izraelský letecký úder v oblasti Hamá.

Podle této zprávy byly v oblasti slyšet výbuchy.

Zdroj syrské armády uvedl, že útok pocházel ze směru od libanonského města Tripolis. Dodal, že syrské systémy protivzdušné obrany rakety zachytily a většinu z nich sestřelily.

Minulý týden syrská média uvedla, že Izrael provedl letecké údery ve čtvrti Deir Ezzor a ve městě Al-Bukamal poblíž hranic s Irákem.

Libanonský televizní kanál Al-Mayadeen, který je přidružen k Hizballáhu, hlásil na syrsko-irácké hranici výbuchy způsobené leteckými údery na syrské území.

Syrská organizace na obranu lidských práv uvedla, že se tyto útoky zaměřily na vojenské objekty patřící proiránským milicím. Organizace uvedla, že bylo při těchto leteckých úderech zabito nejméně 40 lidí.

Asi čtrnáct dní před tím syrská televize uvedla, že její systémy protivzdušné obrany reagovaly na izraelský letecký úder nad jižním Damaškem.

A ještě o týden dříve syrská média uvedla, že byly aktivovány systémy protivzdušné obrany země v oblasti Damašku a izraelský letecký úder zmařily.

Podle zpráv byla při tomto leteckém útoku zabita jedna osoba a tři vojáci byli zraněni.

22.01.2021 06:32 Daniel Žingor118Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova