Praha Jeruzalém

Stíhačky a útočné vrtulníky zasáhly místo výroby zbraní, tunel pro pašování zbraní a vojenské stanoviště jako odvetu za raketovou palbu na Sderot.

Autor: Elad Benari, 16. dubna 2021 1:53

Stíhačky a útočné vrtulníky IDF zasáhly v noci na pátek v místo výroby zbraní Hamasu, tunel na pašování zbraní a na vojenské stanoviště, uvedl mluvčí IDF.

Nálety byly odvetou za raketu odpálenou z Gazy na Izrael ve čtvrtek večer.

Ve čtvrtek večer se v západním Negevu na jihu Izraele rozezněly varovné sirény poté, co byla z pásma Gazy ovládaného Hamasem na izraelské území vystřelena raketa.

„Po zprávě o aktivaci sirén byla identifikována jedna raketa odpálená z Pásma směrem na izraelské území,“ uvedl mluvčí IDF.

Raketa explodovala v otevřeném prostranství poblíž Sderotu, bez hlášení fyzických zraněních nebo škod na majetku.

K předchozímu raketovému útoku na jižní Izrael došlo v den voleb, kdy byla z Gazy vypálena raketa směrem na jihoizraelské město Be’er Sheva. Raketa explodovala na otevřeném prostranství nedaleko města a nezpůsobila aktivaci rudého poplachu.

Tehdy nastal raketový útok krátce poté, co město navštívil premiér Benjamin Netanjahu během živého vysílání na sociálních sítích v rámci své kampaně v den voleb.

Později v odvetu za útok zasáhly stíhací letouny a útočné vrtulníky IDF místo výroby raket Hamasu a jejich vojenské stanoviště.

16.04.2021 05:24 Daniel Žingor140Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova