Praha Jeruzalém

Sirény rudého popalchu se rozezněly po celém Gush Dan a Sharon, stejně jako na jihu. Bylo odpáleno víc než 100 raket. IDF cíleně likviduje operativce Hamasu.

Autor: Elad Benari, 12. května 2021 5:24

16letá dívka a její 50letý otec byli v úterý v noci zabiti, když raketa vystřelená z Gazy zasáhla jejich auto v Lodu.

Střední a jižní Izrael znovu zasáhla palba raket a krátce před 3:00 ráno se rozezněly sirény v Gush Dan, v okolí Sharonu a v oblastech kolem Be’er Shevy.

Obyvatelé Gush Dan hlásili slyšitelné exploze.

V Yehudu dostal jeden z domů přímý zásah raketou. Nebyla hlášena žádná zranění, protože rodina byla v té době už v krytu.

Hamas tvrdil, že „vystřelili jsme 110 raket na Guš Dan a Ben Gurionovo letiště.“

Rovněž uvedl, že „raketová palba na centrum, na jih a na Ben Gurionovo letiště, je reakcí na pokračující izraelské útoky na civilní budovy a věže v pásmu Gazy.“

Magen David Adom uvedl, že „v této fázi nebyla hlášena žádná zranění – navzdory sirénám, které bylo v posledních minutách slyšet po celé zemi.“

Jejich posádky vyrazily kontrolovat oblasti, kde byly hlášeny raketové výbuchy.

Mezitím stíhačky IDF zaútočily na budovu používanou Hamásem v oblasti Rimal v severním pásmu Gazy.

V budově sídlí velitelství jejich zpravodajských služeb, informační oddělení a divize Gaza.

Kromě toho stíhačky IDF spolu s Izraelskou bezpečnostní agenturou Shin Bet zneškodnily klíčové postavy zpravodajských služeb Hamasu Hassana Kaogiho, vedoucího bezpečnostního odboru vojenské zpravodajské služby Hamasu a jeho zástupce Wail Issa, vedoucího útvaru kontrarozvědky vojenských zpravodajských služeb.

12.05.2021 05:55 Daniel Žingor292Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News