Praha Jeruzalém

Sirény rudého poplachu se rozezněly v okolí Gazy a středního Izraele. V důsledku přímého zásahu domu ve Sderotu bylo zraněno 7 lidí, 6 letý chlepec je v kritickém stavu.

Od: Arutz Sheva, 12. května 2021 20:00

Kolem 19:20 byly odpáleny salvy raket na Gush Dan a komunity středního a jižního Izraele.

Po odpálení došlo k přímému zásahu domu v Aškelonu. Došlo k jeho masivnímu poškození, nebyla však hlášena žádná zranění.

Také ve Sderotu došlo k přímému zásahu domu. Bylo zde zraněno sedm lidí, včetně šestiletého chlapce, který je v kritickém stavu.

Současně dnes večer zaútočily stíhačky IDF na 14-ti patrovou budovu v jižním pásmu Gazy, ve které byly umístěny vojenské zpravodajské kanceláře teroristické organizace Hamas a komunikační infrastruktura používaná k předávání jejich takticko-vojenských zpráv.

Izraelský politicko-bezpečnostní kabinet se v současné době schází ke zvláštní diskusi, která má rozhodnout o rozšíření operace. IDF zaútočila v pásmu Gazy na další výškovou budovu a místo odpalování protitankových střel Islámského džihádu.

Ve středu zabila protitanková střela, poblíž Netivu Ha’asara v pásmu Gazy, 21 letého seržanta Omera Tabiba z Elyakimu – člena brigády Nahal. Zůstali po něm jeho rodiče, Tali a Amir a jeden bratr v deváté třídě. Jeho pohřeb proběhne zítra.

Při tomto incidentu byl také lehce zraněn důstojník IDF a těžce pak další voják bojového útvaru. Oba byli pod minometnou palbou evakuováni do nemocnic Barzilai a Soroka.

13.05.2021 05:47 Daniel Žingor125Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova