Praha Jeruzalém

Lídr opozice Netanjahu se setkal s „pravicovým blokem“ a tvrdí, že současná koalice nemůže kvůli vnitřním rozporům vydržet.

Od: Arutz Sheva, 14. června 2021 15:45

Opoziční vůdce Benjamin Netanjahu se v pondělí vyjádřil k „pravicovému bloku“ a oznámil, že posláním bloku bude svrhnout vládu, která byla slavnostně uvedena do úřadu včera v noci.

„Máme velmi silnou opozici – 53 poslanců Knessetu – kteří jsou natolik soudržní a silní, aby svrhli tuto nebezpečnou levicovou vládu, tuto podvodnou vládu. Padne velmi rychle a já vám také řeknu proč: jediná věc, která je spojuje, je nenávist, separace a moc. Je nemožné mít takovouto vládu,“ řekl Netanjahu.

Bývalý předseda vlády dodal: „Je tady tolik rozporů a při takové nenávisti je nemožné dlouhodobě udržet vládu pohromadě. Když někdo podvodně převede svých šest křesel v parlamentu z tábora pravice k levici, může sice vytvořit dočasnou vládu, ale sám může být podveden a víc toho už nesvede. Budeme jim čelit naší silnou a jednotnou opozicí. Stane se to při první příležitosti. Říkám to ze své osobní zkušenosti. Vedl jsem opozici v roce 1995 a znovu v roce 2005. Pracovali jsme společně a tvrdě a v obou případech nám to přineslo velká vítězství. Tentokrát se to stane, jen mnohem rychleji.“

„Žádám opozici o disciplínu,“ řekl Netanjahu. „Mají prostor (pro přijetí nových zákonů), proto žádám o železnou disciplínu ve všem, co se nějak vztahuje k vaší osobní přítomnosti v Knessetu a hodlám jít osobním příkladem. Chci také soudržnost a soudržnost je vyjádřena na tomto setkání, na zasedání vůdců frakcí, se kterými jsme se domluvili, že se budeme setkávat každé pondělí a čas od času i během týdne. Víme a cítím, kde jsou jejich slabá místa. Někteří z vás už o tom mluvili, je možné je svrhnout a bude to možné tehdy, pokud budeme pracovat společně sjednoceni v železné disciplíně.“

„Mám další prosbu: budeme-li postupovat společně k dosažení tohoto cíle, uspějeme. Pokud se ovšem střetneme uvnitř – mineme to. Proto žádám, abychom útočili z tohoto sevření a máme možnosti, jak to udělat. Soustředíme veškeré naše úsilí, abychom je svrhli. Máme tyto možnosti a máme dobrý důvod je svrhnout, protože je to v nejlepším zájmu našeho státu,“ řekl Netanjahu.

„Tato vláda je vládou podvodu, vládou rozporů a nelegitimní směsky neschopné udělat nic pro naši bezpečnost, pro zdravou ekonomiku. Stanovíme si pravidla a budeme se jimi řídit, půjdeme touto cestou – abychom zachranili Stát Izrael a izraelský lid, bude-li to B…h chtít. Moc vám všem děkuji,“ uzavřel Netanjahu.

15.06.2021 05:26 Daniel Žingor146Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova