Praha Jeruzalém

Sjednocená arabská kandidátka je proti prodloužení platnosti zákona, který brání sloučení Arabů z Palestinské autonomie s jejich rodinnými příslušníky, kteří jsou izraelskými občany.

Od: Arutz Sheva, 16. června 2021 18:50

Nová koalice uzavřela zasedání dohodovacího výboru Knesetu bez hlasování o zákonu zakazujícím slučování rodin izraelských Arabů a obyvatel Palestinské samosprávy.

Frakce Sjednocené arabské kandidátky (Ra’am) je proti tomuto zákonu a zástupci Merecu se proti němu postavili již v minulosti. Jedná se o zákon, jehož platnost byla prodloužena o dvě desetiletí s tehdejší podporou všech stran národního bloku.

Frakce Likudu a haredim (náboženských) stran se v současné době hodlají postavit proti prodloužení platnosti tohoto zákona. Člen Knessetu Miki Zohar z Likudu dokonce poslal koalici Bennett-Lapid vzkaz, že blok Netanjahuových příznivců bude hlasovat pro jeho prodloužení, pokud jejich koalice podpoří regulaci „mladých osad“.

Likud uvedl, že „kvůli iluzornímu složení Bennettovy slabé vlády není tato vláda schopna již třetí den své existence schválit prodloužení zákona o slučování rodin, aby zabránila naturalizaci statisíců Palestinců a nelegálních imigrantů – což povede k likvidaci židovského státu“.

„To je další důvod, proč my a naši partneři na skutečné pravici děláme vše pro to, abychom tuto nebezpečnou vládu při první příležitosti svrhli,“ dodal Likud.

17.06.2021 05:43 Daniel Žingor118Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova