Praha Jeruzalém

Rabín David Lau na semináři věnovaném památce Hadara Goldina řekl: Nemohu se podívat jeho otci do očí.

Autor: Hezki Baruch , 19. července 2021 3:09

Vrchní izraelský rabín David Lau v neděli přednášel ve Kfar Sabě v rámci semináře na památku Hadara Goldina. V závěru svého vystoupení se vyjádřil k úsilí, které je nutné vyvinout k navrácení vojáků, jejichž těla zadržuje Hamás v Gaze.

„Každý rok je tu s námi na semináři Hadarův otec Simcha Goldin. Děkuji mu, že tu dnes není, protože se mu nemohu podívat do očí. Uplynul další rok a my jsme si Hadara a Orona (Šaula) domů nepřivezli, uplynul další rok a jeho matka se stále trápí, že nemá hrob, který by mohla navštívit. Uplynul další rok a my jsme neudělali dost pro to, abychom je přivedli domů. Je pravda, že se musíme modlit a snažit se, musíme ale také konat skutky,“ řekl rabín Lau.

Pokračoval: „Izraelská vláda by měla naslouchat ušlechtilým slovům Goldinovy rodiny, která neusiluje o propuštění vrahů a zločinců, ale usiluje o jiné požadavky, které jsou minimální.“

„Je to náš závazek vůči Státu Izrael a doufám, že premiér a ministr obrany udělají vše, co bude třeba, a to zejména proto, že rodina Goldinových žádá věci, které neohrozí lidské životy. Je to náš závazek, abychom se jim mohli alespoň podívat do očí a říci, že jsme se snažili. Nebudeme se moci v plnosti radovat, dokud bude tento problém před námi,“ dodal rabín Lau.

19.07.2021 05:37 Daniel Žingor117Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News