Praha Jeruzalém

Korovavirový kabinet znovu zavádí restrikce „green pasu“ a omezuje vstup do tělocvičen, synagog, restaurací a na akce pouze pro očkované nebo uzdravené osoby.

Autor: David Rosenberg , 22. července 2021 17:08

Izraelský koronavirový kabinet ve čtvrtek odhlasoval znovuzavedení systému „green pasu“, který omezuje vstup na některá veřejná místa pouze pro očkované a vyléčené COVID pacienty.

Premiér Naftali Bennett svolal koronavirový kabinet poté, co bylo jeho zasedání několik dní odkládáno, a to na základě výzvy ministerstva zdravotnictví k obnovení systému „green pasu“ v naději na omezení šíření koronaviru.

Bennett během schůzky představil vládní strategii boje proti indické neboli delta variantě viru, přičemž se zaměřil na obnovení úsilí o masové očkování, používání roušek a opatření zaměřená na ochranu zranitelných skupin obyvatelstva.

Součástí plánu bylo také obnovení systému „green pasu“, opatření, které schválil koronavirový kabinet, spolu s novými omezeními v letecké dopravě.

Systém zelených propustek vstoupí v platnost od příštího čtvrtka a omezí vstup na jakoukoli akci se 100 osobami pouze na účastníky s platným očkovacím průkazem, potvrzením o uzdravení nebo nedávným negativním testem na COVID. Tato omezení se budou vztahovat pouze na účastníky starší 12 let.

Kromě toho bude omezení vstupu bez ohledu na počet účastníků zavedeno také na všechny sportovní a kulturní akce, tělocvičny, restaurace a jídelny, konference, synagogy a jiné modlitebny a turistické atrakce.

Koronavirusový kabinet rovněž odhlasoval zrušení dotace na testy na koronaviry pro osoby, které nebyly očkovány a požaduje, aby si případné testy zaplatily.

23.07.2021 05:36 Daniel Žingor130Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova