Praha Jeruzalém

Příští týden bude v omezené míře obnoven vstup do Izraele pro cizince, ačkoli občané „červených“ zemí, včetně USA, mají i nadále zákaz vstupu.

Od: Israel National News 3.1.22 11:51

Izraelské ministerstvo zdravotnictví v pondělí oznámilo, že od příštího týdne povolí vstup do země některým turistům.

Ministerstvo zdravotnictví uvedlo, že zmírní omezení pro letecké cesty do země i ze země, včetně umožnění vstupu očkovaných a uzdravených cestovatelů ze zemí s nízkým a středním rizikem od karantény, jakmile obdrží negativní výsledky PCR testu nebo vyčkají 24 hodin bez příznaků.

Tato změna politiky vstoupí v platnost o půlnoci po schválení zdravotnickým výborem Knesetu.

Neočkovaní cestující, kteří se vracejí do Izraele, budou muset zůstat v karanténě po dobu 14 dní s možností zkrátit dobu izolace na jeden týden, a to na základě dodatečného negativního PCR testu.

Od příští neděle budou moci do země vstupovat očkovaní turisté nebo turisté s platným potvrzením o uzdravení ze zemí s nízkou nebo střední mírou infekce.

Před odletem budou turisté povinni vyplnit online žádost o vstup a před nástupem do letadla se prokázat negativním testem PCR nebo rychlým antigenním testem.

Po příletu budou turisté povinni zůstat v izolaci po dobu 24 hodin, nebo dokud neobdrží negativní výsledky nového PCR testu provedeného po příletu do Izraele.

Neočkovaným turistům a obyvatelům „červených“ zemí – včetně USA, Spojeného království a Kanady – nebude vstup do Izraele povolen.

04.01.2022 06:24 Daniel Žingor106Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova