Praha Jeruzalém

Palestinské bezpečnostní síly odhalily po záhadném výbuchu poblíž Ramalláhu něco, o čem tvrdí, že to byla „bombová“ laboratoř Hamásu.

Od: JNS, 15. června 2022

Po záhadném výbuchu ve městě odhalily bezpečnostní síly Palestinské samosprávy v Bejtúnii nedaleko Ramalláhu něco, co považují za laboratoř Hamásu na výrobu bomb, informovala v pondělí izraelská média.

Poté, co je na místo přilákal výbuch, tam palestinské síly našly 17kilogramové výbušné zařízení, uvedly Channel 12.

Palestinská samospráva tvrdí, že laboratoř byla součástí spiknutí s cílem zaútočit na Mukataa, jak se nazývá ústředí Palestinské samosprávy v Ramalláhu, a také na televizní stanici Palestinské samosprávy a vysoké představitele Palestinské samosprávy, uvádí se ve zprávě.

 

PA po incidentu zatkla pět operativců Hamásu, včetně příbuzného místopředsedy politického byra Hamásu Saleha al-Arouriho, který sídlí v Libanonu a stojí v čele snah Hamásu organizovat teroristické buňky v Judeji a Samaří, uvedly Channel 12.

Izraelské obranné síly mezitím ve středu oznámily, že společně s izraelskou policií dokončily řadu protiteroristických operací v Judeji a Samaří, uvedla armáda ve svém prohlášení.

K izraelským zátahům došlo v Nábulusu, Ramalláhu, Charasu a táboře Aida u Betléma, jakož i v Jattě u Hebronu, kde byl zatčen podezřelý z napomáhání nelegálnímu pohybu Palestinců přes bezpečnostní bariéru v Judeji a Samaří.

Bezpečnostní síly zatkly celkem šest podezřelých osob a zabavily řadu zbraní.

17.06.2022 05:23 Daniel Žingor135Zdroj: United with Israel