Praha Jeruzalém

Náčelník generálního štábu IDF Kochavi vede vyšetřování přestřelky, při níž byl zabit major Bar Falah.

Od: Israel National News 14. září 2022 18:57

Náčelník generálního štábu IDF provedl prvotní šetření na místě noční přestřelky s teroristy v severním Samaří, při níž byl zabit major Bar Falah.

„Dnes v noci jsme byli svědky odvážného a smělého velitele, který vedl z první linie a zaplatil za to životem, v misi na obranu bezpečnosti Státu Izrael a jeho obyvatel,“ uvedl náčelník generálního štábu generálporučík Aviv Kohavi.

Před chvílí se náčelník generálního štábu generálporučík Aviv Kohavi dostavil na místo přestřelky, při níž byl zabit major Bar Falah, v sousedství přechodu Gilboa (Jalame) poblíž bezpečnostní bariéry v Judeji a Samaří.

Náčelník generálního štábu provedl úvodní prohlídku s velitelem Centrálního velitelství MG Yehudou Fuchsem, velitelem divize Judea a Samaří BG Avi Bluthem, velitelem brigády Nahal COL Orenem Simchou, velitelem brigády Menaše COL Arikem Moyalem a dalšími veliteli.

„Je to těžký incident, který bychom si přáli, aby skončil jinak,“ řekl Kohavi. „Dnes v noci jsme byli svědky odvážného a smělého velitele, který vedl z první linie a zaplatil za to životem, v rámci mise na obranu bezpečnosti Státu Izrael a jeho obyvatel. Tento incident budeme zkoumat, poučíme se z něj a zlepšíme se. Tato noc je dalším projevem činnosti IDF ve všech oblastech, a zejména v brigádě Judea a Samaří, prováděné každou noc s cílem zabránit teroristickým útokům a udržet bezpečnost obyvatel Státu Izrael.“

 

„Rodině Falahových vyjadřuji hlubokou soustrast a v těchto chvílích je povzbuzuji a objímám,“ dodal.

Vyšetřování okolností incidentu pokračuje.

15.09.2022 05:20 Daniel Žingor187Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News