Praha Jeruzalém

Izraelský vyslanec při OSN k tomu uvedl: „Je šokující slyšet výroky íránského prezidenta Raisiho, který zpochybňuje, zda se stal holocaust.“

Autor: Aryeh Savir, TPS, 19. září 2022

Izraelský velvyslanec při Organizaci spojených národů Gilad Erdan vyzval mezinárodní organizaci, aby íránskému prezidentovi Ebrahimu Raisimu odepřela právo vystoupit na shromáždění poté, co zpochybnil historickou pravdu o holocaustu.

Zpravodajka pořadu 60 minut Lesley Stahlová se Raisiho během nedělního rozhovoru zeptala, zda věří, že „se holocaust udál, a že bylo vyvražděno 6 milionů Židů?“.

„Podívejte se… Historické události by měli zkoumat badatelé a historici. Existují určité známky toho, že se to stalo. Pokud ano, měli by to nechat prozkoumat,“ odpověděl.

Stahlová ho vyzvala: „Takže si nejste jistý, chápu, že si nejste jistý. A co právo Izraele na existenci“?

Raisi řekl, že „palestinský lid je skutečností. Je to právo lidu Palestiny, který byl nucen opustit své domovy a vlast. Američané podporují tento falešný režim, aby tam zapustil kořeny a byl tam zaveden“.

 

Erdan v reakci uvedl, že je „šokující slyšet výroky íránského prezidenta Raisiho, které zpochybňují, zda se holokaust stal,“ napsal a vyzval generálního tajemníka OSN Antonia Guterrese, aby ODEBRAL TOMUTO Raisimu světovou scénu k šíření antisemitismu a nenávisti.

Raisi a další vedoucí představitelé z celého světa mají koncem tohoto týdne vystoupit na Valném shromáždění.

„OSN dosáhne nového dna, pokud poskytne teheránskému řezníkovi platformu,“ varoval Erdan.

Raisimu se přezdívá „teheránský řezník“, protože se přímo podílel na mimosoudních popravách více než 30 000 lidí během islámské revoluce v Íránu.

20.09.2022 05:52 Daniel Žingor74Zdroj: United with Israel

Klíčová slova