Praha Jeruzalém

Im Tirtzu a Lech Jerusalem vyzývají: „Vyhostěte evropského velvyslance von Burgsdorffa z Izraele!“.

Od: Israel National News 29. 9. 2022 13:19

Komise Evropské unie (EU) ve středu ráno vyjádřila „zármutek“ nad zabitím teroristů a označila akce IDF za „invazi“.

V oficiálním prohlášení po zabití teroristů v Jenínu ve středu ráno Komise EU v Palestinské samosprávě uvedla: „S lítostí nad ztrátami na životech a se znepokojením nad dnešním nárůstem násilí v Jenínu po vpádu ISF, při kterém bylo zabito několik Palestinců a nejméně 40 jich bylo zraněno … Násilí musí být okamžitě zastaveno.“

V reakci na to vedoucí představitelé hnutí Lach Jerušalajim a hnutí Im Tirtzu označili prohlášení Komise za „nepřijatelnou politickou drzost!“.

Maor Zemach, předseda hnutí Lach Jerušalajim, a Matan Peleg, výkonný ředitel hnutí Im Tirtzu, vyzvali k vyhoštění velvyslance EU na územích Palestinské autonomie Svena von Burgsdorffa z Izraele:

„Jedná se o nepředstavitelné politické vměšování a podporu terorismu ze strany oficiálního představitele Evropské unie,“ uvedli. „Jinak se vyjádření smutku nad smrtí teroristů popsat nedá!“.

„Vyzýváme ministra zahraničí a prozatímního premiéra, aby okamžitě oznámili vyhoštění tohoto nepřátelského zahraničního agenta, který jen provokuje území a podporuje teroristy!“ dodali.

30.09.2022 04:59 Daniel Žingor179Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News