Praha Jeruzalém

„Prestižní fotbalový klub Real Madrid přijal tu, která podněcuje k teroristické nenávisti a násilí. Hanebné,“ řekl mluvčí ministerstva zahraničí Emmanuel Nahshon.

Autor: Adina Katz, World Israel News

Ahed Tamimi, palestinská protiisraelská dospívající aktivistka, která si nedávno odseděla osmiměsíční trest v izraelské věznici za fackování a kopání do vojáka IDF z prosince 2017, byla v pátek, fotbalovým klubem Real Madrid, uvítána na stadionu Santiago Bernabeu, informují španělské sportovní noviny Marca.

„Tentý týden strávila spolu se svou rodinou ve Španělsku, kde se účastnila několika politických a společenských akcí,“ uvedly Marca.

Na Bernabeu ji přivítala Madridská fotbalová legenda Emilio Butragueno, kde jí předal dres s jejím jménem a číslem 9 na zádech.

„Prestižní fotbalový klub Real Madrid přijal tu, která podněcuje k teroristické nenávisti a násilí. Hanebné,“ řekl mluvčí ministerstva zahraničí Emmanuel Nahshon.

„Ahed Tamimi prosazuje násilí vůči izraelským občanům. @ realmadrid – přijal teroristku, která podněcuje nenávist a násilí, to je něco, co nemá nic společného s univerzálními hodnotami fotbalu,“ dodal.

V rozhovoru pro AP, při svém propuštění z vězení, Tamimi ocenila vůdce teroristů Hizballáhu Hassana Nasralláha a řekla, že chce stát se „novou tváří palestinského odporu“ a očekává, že bude mít „politickou budoucnost“. Teď je, spolu se svým otcem Bassem Tamimi, na propagačním turné po Evropě. Ten už dříve odcestoval do zahraničí na podporu proti-israelské agitace.

V roce 2011 byl Bassem Tamimi odsouzen a uvězněn za podněcování nezletilých k páchání násilných zločinů. Byl zadržen při organizování dětí ve vesnici Nabi Saleh, kde jeho rodina žije, k pochodu k sousední izraelské komunitě Halamish, aby tam házely kameny.

29.09.2018 09:21 Daniel Žingor278Zdroj: World Israel News

Klíčová slova