Praha Jeruzalém

V neděli v noci byl během operace v pásmu Gazy zabit voják speciálních sil IDF a další byl zraněn.

Od: World Israel News

V neděli v noci byl při přestřelce v pásmu Gazy zabit voják speciálních sil elitní jednotky IDF.

Druhý voják byl zraněn a evakuován do nemocnice Soroka v Beershebe.

„Během operační činnosti specializovaných sil IDF v Gaze vypukla přestřelka, během které byl zabit důstojník IDF a další byl lehce poraněn,“ oznámila IDF krátce před 2 hodinou izraelského času.

Tato zpráva přišla po předchozí informaci o izraelském leteckém útoku v neděli v noci, při němž bylo zabito pět teroristů včetně jednoho z velitelů Hamasu. Nyní vypadá, že tento útok přišel po operaci speciálních sil.

Podle zpráv bylo cílem operace IDF zabít nebo zajmout Nur Barakeha, velitele východního praporu hnutí Hamas Izz Al-Din al-Qassam brigády ve městě Khan Yunis.

Síly IDF údajně vstoupily tři kilometry do pásma Gazy v civilním vozidle. Něco se při operaci pokazilo a dostali se pod palbu. Izraelské letectvo bylo poté vyzváno a eliminovalo sedm teroristů Hamasu.

Brigády Al-Qassam vydaly následující prohlášení:

„Speciální jednotky sionistického nepřítele infiltrovaly civilním automobilem v oblasti mešity Shahid Ismail Abu Shanab, 3 km východně od Khan Younis. Tato jednotka zabila velitele brigád Al-Qassam Nur Barakeha. Poté, co byli odhaleni je naši mudžáhidané pronásledovali a dostihli. Následně zasáhlo nepřátelské letectvo a zaútočilo, aby krylo ústup této jednotky a někteří z nás byli zabiti.“

Předseda vlády Benjamin Netanjahu, který byl v Paříži na mírové konferenci, se rozhodl zkrátit tuto cestu kvůli eskalujícímu napětí a vrátit se do Izraele.

Ještě dříve v neděli večer se rozezněly sirény v oblasti Eshkolu, který leží poblíž pásma Gazy. Obyvatelé této jižní oblasti říkali, že slyšeli silné výbuchy a bylo jim řečeno, aby zůstali poblíž chráněných oblastí. Velitelství dané oblasti uvedlo, že školy v pásmu Gazy budou kvůli bezpečnostní situaci v pondělí uzavřeny.

12.11.2018 06:12 Daniel Žingor246Zdroj: World Israel News

Klíčová slova