Praha Jeruzalém

Izraelské jednotky při svých zátazích zatkly významné členy Islámského džihádu a velitele Lidové fronty pro osvobození Palestiny.

V Náblusu vojáci postřelili a těžce zranili Anase Šaritáha, vysokého velitele Islámského džihádu, který střílel po vojácích blížících se k jeho domu, aby ho zatkli. V domě pak nalezli pět bomb.

V Džanínu byli postřeleni a zatčeni dva členové islámského džihádu na útěku. Isar al-Atraš plánoval útok a Izaš Džuvadrah již byl hledán kvůli naplánovanému útoku a pokusu propašovat do Izraele výbušný pás. Atraš v posledních měsících vedl džanínskou pobočku Islámského džihádu, v níž získal potenciální sebevražednou teroristku, která byla zatčena v úterý. Džuvadrah, který sloužil v Palestinské policii, se účastnil vraždy izraelského motoristy při střeleckém útoku loni v září a také rekrutoval sebevražedného útočníka.

Dobrovolníci Civilní hlídky zmařili útok podomácku vyrobenou bombou z trubky obsahující šrouby, když při hlídce v Tiře zavolali na muže, který okamžitě odhodil batoh a utekl.

24.04.2003 00:00 11