Praha Jeruzalém

[IMG R 10053]Pět raket Kassám bylo v úterý večer vypáleno na jihoizraelské město Sderot. Jedna z raket zasáhla obytný dům ve městě, několik lidí utrpělo šok. Dvě další rakety dopadly v otevřených oblastech. K odpovědnosti za útoky se přihlásilo vojenské křídlo Lidového výboru odporu – Brigády Salah al-Din.
Celkově bylo na Izrael v úterý vypáleno více než 10 raket. Většina z nich dopadla v otevřených oblastech, jedna poblíž strategického zařízení v průmyslové zóně jižně od města Aškelon. Další dopadla poblíž kibuců a další v oblasti Sdot Negev nedaleko města Netivot.
K tomuto mohutnému raketovému útoku došlo poté, co izraelská armáda cíleně zabila zástupce velitele brigád Salah al-Din. Došlo k tomu v centrální části Pásma Gazy, kde armáda zaútočila na automobil s tímto hledaným mužem, který je odpovědný za raketové útoky na Izrael. Mluvčí teroristické organizace prohlásil, že zabití Mabareka Hasanata, zástupce velitele vojenského křídla, odpor nezastaví. Podle něj je Hasanat dalším mučedníkem a odpor proti Izraeli bude pokračovat včetně teroristických útoků a aktivit plánovaných Hasanatem osobně.

24.10.2007 00:00 9