Praha Jeruzalém

V odvetě za nové raketové útoky na jih Izraele IDF znovu zasáhla cíle Hamasu v Gaze.

Autor: Elad Benari, 22.8.2019 4:05

Ve středu večer zaútočily bojové letouny IDF na řadu teroristických cílů námořní infrastruktury Hamasu v severním pásmu Gazy.

Mluvčí IDF uvedl, že byl útok proveden jako odveta za raketovou palbu na jižní Izrael toho stejného večera.

Krátce po izraelském leteckém úderu, kolem 1:00 hodin v noci, byla identifikována další raketa odpálená z pásma Gazy na izraelské území.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že v reakci na tuto palbu byl aktivizován alarm pouze na otevřeném prostranství.

Následně okolo 4:00 ráno stíhačky IDF znovu zaútočily na několik dalších teroristických cílů Hamásu v severním pásmu Gazy.

Mluvčí jednotky IDF uvedl, že byl útok proveden v reakci na druhý raketový útok z Gazy.

„IDF bude i nadále jednat proti všem pokusům zasáhnout izraelské civilisty a považuje teroristickou organizaci Hamas za zodpovědnou za to, co se děje v pásmu Gazy a mimo něj,“ uvádí prohlášení.

Ve středu večer odpálili teroristé z Gazy na izraelské území jednu raketu a v jedné z komunit v okrese Shaara Hanegeva se rozezněla siréna.

Raketa explodovala na otevřeném prostranství. Nebyla hlášena žádná zranění ani škody.

Předseda Modré a bílé Benny Gantz na raketový útok zareagoval: „Opět červený poplach, opět děti do krytů. (Šéf Hamasu) Sinwar určuje agendu – a Netanjahu ztratil důvěru a snuloval izraelskou schopnost zastrašit. 17. září dáme Hamasu dvě možnosti: úplné ticho a návrat našich chlapců domů nebo úplné ticho a nástup našich chlapců s vojenskou silou.“

22.08.2019 05:50 Daniel Žingor123Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova