Praha Jeruzalém

Součástí příměří je rozšíření rybolovné oblasti, podpora výstavby plynovodu a zlepšení lékařské péče. Hamas slibuje zastavit raketovou palbu.

Od: Arutz Sheva, 28.12.2019 22:25

Šéf Rady národní bezpečnosti Meir Ben Shabbat v neděli kabinetu představí podrobnosti příměří s Hamasem v Gaze, informovaly v sobotu večer Channel 12 News.

Zpráva uvádí, že se dohoda zaměřuje na zlepšení životních podmínek obyvatel Gazy, včetně navýšení počtu pracovníků z Gazy v Izraeli, dalšího rozšíření povolené rybolovné oblasti mimo pobřeží Gazy, podpory výstavby projektu plynovodu na zemní plyn a zlepšení lékařské pomoci a dodávek vybavení nemocnicím.

Zpráva dodává, že Shabak (Izraelská bezpečnostní agentura) je proti vstupu pracovníků z Gazy do Izraele, jak navrhuje tento plán.

Na oplátku za tyto ústupky se Hamas zavázal zabránit raketové palbě z Gazy na Izrael a postupně omezovat týdenní protesty Pochodu návratu na izraelsko-gazské hranici a nakonec je úplně ukončit.

Zpráva také dodává, že izraelští vojenští experti jsou skeptičtí v tom, že by Hamas mohl raketovou palbu a protesty zcela ovládnout.

29.12.2019 06:32 Daniel Žingor124Zdroj: Arutz Sheva - Israel National News

Klíčová slova